Aurul profită de tensiunile internaționale. Ce spun analiștii
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Aurul a atins valori tot mai ridicate
Aurul a atins valori tot mai ridicate
În luna mai, prețul aurului a crescut cu 6%, reușind să atingă cele mai înalte valori ale anului și, totodată, să-și regăsească statutul de activ de refugiu. Metalul prețios o profitat de o serie de factori conjuncturali. 

Războaie comerciale, Brexit, volatilitatea dolarului, incertitudini privind creșterea americană și europeană... sunt factori de care profită aurul care, de câteva luni, și-a redobândit respectul din partea investitorilor. Cea mai importantă valoare de refugiu dintre toate valorile de refugiu, metalul galben a recuperat, în șase luni, 8%, pentru ca vineri să urce la 1.358,30 dolar/uncie, cel mai ridicat nivel din ultimele 14 luni.

”Apetitul investitorilor pentru lingouri a explodat, practic, săptămâna aceasta de teamă că administrația americană va majora tarifele vamale impuse importurilor de produse din China, ceea ce cu singuranță va antrena o încetinire a economiei lumii”, a explicat Carlo Alberto De Casa, analist la Activ Trades.

Citește și Ce se întâmplă cu rezerva de aur a României. Decizia CCR

Venind în completare, Lukman Otunuga, expert la FXTM, a precizat că, probabil, evoluția pieței nu ar fi fost atât de aprigă, dacă nu ar fi intervenit ultimele evenimente, respectiv ”noile tensiuni din Orientul Mijlociu și speculațiile privind o iminentă scădere de către Rezerva federală americană a dobânzilor cheie”.

”Apetența pentru aur este influențată de trei elemente: teama, dolarul american și interesele reale ale Statelor Unite, care, toate trei împing prețul aurului tot mai sus și mai sus pe scara valorică”, au concluzionat analiștii băncii elvețiene UBS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel