Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Aurul spot a crescut cu 1%, la 1.863,70 dolari pe uncie, în jurul orei 1004 GMT, prețurile atingând, în primele ore ale ședinței de tranzacționare, cel mai ridicat nivel din 10 mai, respectiv de 1.864,99 dolari. În SUA, contractele futures pe aur au câștigat 1,1%, urcând la 1.862,30 dolari pe uncie.
Dolarul a scăzut cu 1%, deoarece investitorii au menținut presiunea de vânzare, reducând pariurile privind creșteri suplimentare ale dolarului ca urmare a majorării ratelor din SUA. Un dolar mai slab face ca aurul să fie mai ieftin pentru cumpărătorii străini.
"Gold bugs" se bazează pe un dolar mai slab, pe îngrijorările legate de accelerarea inflației și pe temerile legate de creșterea globală... Pe termen scurt, un dolar mai slab ar putea da un impuls metalului prețios, îndepărtând prețurile de media mobilă simplă de 200 de zile", a comentat Lukman Otunuga, analist la FXTM.
"În timp ce aurul pare că dorește să urce, abordarea agresivă a Rezervei Federale privind ratele ridicate ale dobânzilor ar putea fi un obstacol major pentru metalul cu randament zero." Aurul este considerat o protecție împotriva inflației și un refugiu sigur în perioade de turbulențe economice. Cu toate acestea, este extrem de sensibil la ratele dobânzilor din SUA, deoarece lingourile nu plătesc dobândă.
Citește și Schimbare de peisaj la Bursa din New York. Marii investitori fac alte jocuri
Președintele Federal Reserve Bank of St Louis, James Bullard, a repetat săptămâna trecută că Banca centrală a SUA ar trebui să majoreze dobânzile la 3,5% în acest an pentru a ține sub control inflația ridicată. ANZ Research a estimat că riscul tot mai mare de subperformanță pe piețele de acțiuni a sporit, de asemenea, atractivitatea aurului ca diversificator de risc.
Acțiunile s-au menținut chiar deasupra teritoriului pieței bear, în condițiile în care repercusiunile economice ale războiului din Ucraina și inflația ridicată persistentă au limitat câștigurile indicilor de referință ai acțiunilor. Argintul la vedere a câștigat 1,8%, la 22,15 dolari pe uncie, platina s-a întărit cu 1,9%, la 973,14 dolari, iar paladiul a urcat cu 3,4%, la 2.029,87 dolari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...