Aurul se scumpește. Uncia ar putea ajunge la 1300 dolari
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Prețul aurului crește în condiții de instabilitate geopolitică. Într-o singură zi, metalul prețios a câștigat 1,1%. Există șanse reale ca tendința ascendentă să se mențină până la 1300 dolari/uncie. 

Deprecierea indicilor bursieri pe marile platforme mondiale de tranzacționare, dar și incertudinea politico-economică din Europa, i-au determinat pe investitori să-și îndrepte atenția spre aur, ca oază de salvare. ”Se pare că aurul a refăcut legătura cu interesul jucătorilor din piață pentru active de risc”, au comentat experții.

”După o scurtă perioadă de liniște, pe primul par au reapărut riscurile de pe arena mondială, iar investitorii s-au înghesuit să cumpere active de protecție, privind îngrijorați la problemele din Italia, la incertudinile vizând ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și, firește, la tensiunile create în Arabia Saudită și Occident”.

Factori de încordare

Comisia europeană a respins proiectul de buget al Italiei, care ridică numeroase semne de întrebare. Este vorba, în special, despre datoria de stat și deficitul bugetar, ambii indici depășind cu mult normele permise pentru țările membre UE. În ceea ce privește Brexitul, acordul de ”divorț” s-a împiedicat de noi dificultăți. Termenul limită fixat pentru convenirea condițiilor despărții nu au fost convenite în totalitate. Iar Arabia Saudită, unul dintre marii producători de petrol ai lumii, riscă sancțiuni după asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Ce se va întâmpla cu prețurile

În prezent, metalul prețios se tranzacționează în jurul valorii de 1240 de dolari/uncie. În contextul dat, analiștii vorbesc despre formarea unui prag minim, dincolo de care nu se mai poate coborî. Factorii de influență confirmă, oarecum, această posibilitate. E adevărat că, înaintea unui nou salt, aurul ar putea lua o pauză, timp în care jucătorii iși vor consolida profitul.

După care însă, ”creșterea va continua și nu este exclus să se atingă alt prag psihologic, cel de 1300 de dolari/uncie”, au apreciat analiștii Commerzbank.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel