AURUL va sări de 2000 de dolari/uncie? De ce nu, spun experții

Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Analiștii cred că este posibil
Analiștii cred că este posibil
Pandemia de coronavirus pare că a devenit controlabilă. Deși ritmul procesului de vaccinare rămâne, cu mici excepții, dezamăgitor, efectele imunizării la scară largă se resimt la bursele lumii, iar optimismul investitorilor prinde forță. Economia mondială încearcă să revină la normal, eforturile guvernelor lumii de a stimula creșterea își spune cuvântul în evoluția diferitelor de piețe. 

Piața metalelor prețioase este în fierbere, cu suișuri și coborâșuri neașteptate, semn că stabilitatea rămâne încă extrem de relativă, orice informație putând anula câștigurile din ajun sau, dimpotrivă, putând antrena salturi spectaculoase. 

Totuși, puând cap la cap evenimentele din ultima perioadă de timp, analiștii consideră că prețul aurului ar putea înregistra cea mai aprigă creștere din iulie 2020, deoarece dolarul scade pentru a doua lună consecutivă, în timp ce presiunile inflaționiste, în creștere, sporesc, de asemenea, atractivitatea metalului prețios.

În cadrul cotațiilor de marți dimineață, prețul spot al aurului a crescut cu 0,06%, până la 1903,7 dolari/uncie, La rândul său, paladiul a marcat un avans de 0,71%, până la 2845,53 dolari/uncie, în timp ce argintul s-a scumpit 0,07% la 27,9 dolari/uncie. Înscrisă pe același trend ascendent, plantina a atins 1.184,78 dolari/uncie, un plus de 0,62% comparativ cu valorile din ajun.

Citește și Prețul argintului, evoluție FĂRĂ PRECEDENT. Previziunile experților

„Dolarul rămâne slab, ceea ce oferă pieței o susținere evidentă. Marii jucători ai pieței metalelor prețioase consideră că 2.000 de dolari pentru uncia de aur constituie o prognoză realistă. Mai mult, majoritatea cred că prețurile vor continua să crească”, a comentat Stephen Innes de la SPI Asset Management.

Indicele dolarului a scăzut pentru a doua lună consecutivă, în timp ce randamentul titlurile de Trezorerie ale SUA, cu scadență pe 10 ani, a scăzut vineri la 1,593%. În același timp, datele publicate vineri au arătat că prețurile de consum din SUA au crescut în aprilie, inflația de bază depășind obiectivul de 2% al Rezervei Federale.

Atenția investitorilor din această săptămână se concentrează pe datele privind ocuparea forței de muncă din SUA, care vor fi publicate vineri. Conform previziunilor medii, numărul locurilor de muncă a crescut cu 650 de mii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilustrație: Oana Pavelescu
Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu

Viktor Orban lansează programul "Prima casă" în Ungaria

Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.

ANAF

pixel