Austria va respinge planul de restructurare al dezvoltatorului Signa

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Care soluție este cea mai bună? / FOTO: Freepik
Care soluție este cea mai bună? / FOTO: Freepik
Austria nu va vota în favoarea planurilor de restructurare pentru două dintre cele mai mari unități ale grupului imobiliar austriac cu probleme Signa în timpul votului creditorilor programat, a anunțat  reprezentantul guvernului la negocieri.

Signa, imperiul imobiliar fondat de René Benko și a cărui valoare este estimată la 23 de miliarde de euro, a devenit cea mai mare victimă a crizei imobiliare din Europa, creditorii depunând cereri pentru despăgubiri de miliarde de euro.

Creditorii urmează să voteze luni planurile prezentate de firma căreia i-a fost încredințată procedura de restructurare, care ar încredința unui administrator misiunea de a vinde activele Signa Development și Signa Prime.

Majoritatea creditorilor, printre care companii de asigurări, bănci, avocați, companii, hoteluri și persoane fizice, trebuie să aprobe planul, care prevede vânzarea controlată a activelor. Dacă nu reușesc să ajungă la un consens, cealaltă opțiune ar fi procedura de faliment.

Signa Prime include cele mai importante proprietăți, inclusiv magazinul Selfridges din Londra, KaDeWe din Berlin și Elbtower din Hamburg, a cărui construcție a fost suspendată de atunci. Wolfgang Peschorn, reprezentantul Austriei, a declarat că activele trebuie scoase la vânzar, indiferent de rezultatul votului creditorilor, din cauza lipsei de lichiditate.

După cum scrie agenția Bloomberg în urmă cu ceva timp, Signa Group, care deține clădirea Chrysler din New York, dar și numeroase centre comerciale de lux în Viena, precum și cel mai mare lanţ de magazine din Germania, are nevoie de 600 milioane de euro pentru rezolvarea necesarului de lichidităţi pe termen scurt. 

„Numai prin vânzare, compania va putea rămâne pe linia de plutire în perioada imediat următoare”, a spus principalul avocat al guvernului federal. Falimentul ar dezvălui, totodată, situația financiară reală a Signa, a adăugat Peschorn, ale cărui preocupări legate de lipsa de transparență sunt împărtășite și de alții, inclusiv de asigurători germani și austrieci.

Procurorii din München au deschis o anchetă în privința Signa după ce au primit plângeri cu privire la o posibilă spălare de bani.

Citește și Gigant imobiliar german, pierderi uriașe de aproape 7 miliarde euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Știrile dimineții / sursa foto: Freepik.com
Navă cargo / Foto: Freepik
Bursa de valori
Fum alb care anunță că un nou papă a fost ales de conclav

Habemus papam! A ieșit fum alb din hornul Capelei Sixtine

Vestea bună a zilei vine de la Vatican unde pe hornul...

Tribunal
Banca Naționala a României
Ministerul Finanțelor
Marcel Boloș / Foto: gov.ro
Arme / Foto: Freepik
Nicolae Giugea este noul șef al Casei Naționalede Pensii
Carrefour Baneasa, închis de ANPC / Foto: Crișan Andreescu
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik
Donald Trump
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Se impune o revizuire profundă / FOTO:Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Dan Șucu, președintele Concordia
Ucraina. Foto: Freepik.com
Banca Norvegiei / FOTO: Wikipedia

Banca centrală a Norvegiei menține rata dobânzii la 4,5%

Norvegia, în contrast cu restul Occidentului.

Stație de transformare
Submarin

Compania Hyundai va dezvolta un nou submarin

Transferurile de tehnologie din anii ’80 au deschis...

Freepik.com
Robor
Foto: Freepik.com
Bursa / Foto: Freepik
Bani / FOTO: Freepik
Butoaie cu petrol / Foto: Freepik

pixel