Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Piața argintului a fost subaprovizionată cu 237,7 milioane de uncii în 2022, a declarat institutul în cel mai recent studiu, numind acest lucru "probabil cel mai semnificativ deficit înregistrat vreodată".
Institutul a spus că oferta insuficientă din 2022 și un deficit de 51,1 milioane de uncii în 2021 au șters surplusurile cumulate din deceniul precedent și a prezis o ofertă insuficientă suplimentară de 142,1 milioane de uncii în acest an.
"Ne îndreptăm spre o paradigmă diferită pentru piață, una a deficitelor continue", a declarat Philip Newman de la firma de consultanță Metals Focus, care a pregătit datele Institutului Argintului.
Expertul a mai afirmat că acest lucru nu va determina neapărat o creștere a prețurilor, deoarece, în timp ce stocurile vizibile de argint scad, cantitățile uriașe de metal deținute de persoane fizice și investitori pot încă să umple golurile de aprovizionare.
Prețul argintului a evoluat în mare parte în scădere din 2020, deoarece ratele dobânzilor au crescut, descurajând investițiile în metale prețioase, care nu oferă dobândă.
Argintul ar trebui să ajungă la o medie de 21,30 dolari pe uncie în acest an, sub media de 21,73 dolari de anul trecut, potrivit institutului.
Cererea de argint a crescut la niveluri record din partea tuturor utilizatorilor majori - bijutieri, industrie și cumpărători de lingouri și monede de argint, potrivit institutului.
Argintul este folosit în multe industrii, inclusiv în cea electronică și a panourilor solare, iar cererea este în creștere pe măsură ce lumea se îndepărtează de combustibilii fosili.
India a importat, de asemenea, cantități uriașe de argint anul trecut, deși cererea de acolo ar trebui să se răcească într-o oarecare măsură în 2023, a mai afirmat Newman.
Citește și: Chile intenţionează să naţionalizeze industria litiului
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...