Scădere cu 5% a volumului lucrărilor de construcţii. Date INS
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Piața argintului a fost subaprovizionată cu 237,7 milioane de uncii în 2022, a declarat institutul în cel mai recent studiu, numind acest lucru "probabil cel mai semnificativ deficit înregistrat vreodată".
Institutul a spus că oferta insuficientă din 2022 și un deficit de 51,1 milioane de uncii în 2021 au șters surplusurile cumulate din deceniul precedent și a prezis o ofertă insuficientă suplimentară de 142,1 milioane de uncii în acest an.
"Ne îndreptăm spre o paradigmă diferită pentru piață, una a deficitelor continue", a declarat Philip Newman de la firma de consultanță Metals Focus, care a pregătit datele Institutului Argintului.
Expertul a mai afirmat că acest lucru nu va determina neapărat o creștere a prețurilor, deoarece, în timp ce stocurile vizibile de argint scad, cantitățile uriașe de metal deținute de persoane fizice și investitori pot încă să umple golurile de aprovizionare.
Prețul argintului a evoluat în mare parte în scădere din 2020, deoarece ratele dobânzilor au crescut, descurajând investițiile în metale prețioase, care nu oferă dobândă.
Argintul ar trebui să ajungă la o medie de 21,30 dolari pe uncie în acest an, sub media de 21,73 dolari de anul trecut, potrivit institutului.
Cererea de argint a crescut la niveluri record din partea tuturor utilizatorilor majori - bijutieri, industrie și cumpărători de lingouri și monede de argint, potrivit institutului.
Argintul este folosit în multe industrii, inclusiv în cea electronică și a panourilor solare, iar cererea este în creștere pe măsură ce lumea se îndepărtează de combustibilii fosili.
India a importat, de asemenea, cantități uriașe de argint anul trecut, deși cererea de acolo ar trebui să se răcească într-o oarecare măsură în 2023, a mai afirmat Newman.
Citește și: Chile intenţionează să naţionalizeze industria litiului
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...