Avertismentul unui mare producător european de muniție

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Rheinmetall
Rheinmetall
Rheinmetall AG, cel mai mare producător de muniții din Germania, și al doilea din Europa, spune că industria europeană de apărare nu poate satisface nevoile de muniție de artilerie ale Ucrainei pentru războiul împotriva Rusiei decât dacă guvernele cresc cheltuielile suficient de mult pentru a dubla capacitatea de producție. 

"Am nevoie de comenzi. Fără comenzi, nu voi produce nimic", a declarat directorul general Armin Papperger într-un interviu. "Orice penurie de muniție nu va fi din vina industriei de apărare. Industria poate livra ceea ce este necesar".

Progresul lent al finalizării comenzilor înseamnă că Rheinmetall va produce obuze la aproximativ două treimi din capacitate în acest an, a declarat Papperger. Asta în ciuda avertismentelor repetate ale oficialilor ucraineni și europeni că aprovizionarea cu muniție de artilerie se va dovedi un factor decisiv în războiul în curs.

Disponibilitatea muniției de calibru 155 de milimetri, un tip de obuz standard NATO, este din ce în ce mai mult în centrul atenției în timp ce Ucraina încearcă să țină în frâu ofensiva rusă centrată în jurul regiunii Donețk. Ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a declarat că forțele armate ale țării au nevoie de peste 350.000 de obuze pe lună, de peste trei ori mai mult decât cantitatea pe care o utilizează în prezent. 

Reznikov a cerut Uniunii Europene să furnizeze 250.000 de obuze pe lună, o cantitate despre care Papperger a spus că "ar fi dificil de produs" și a punctat că: "Capacitatea din Europa ar trebui să fie dublată pentru a atinge această rată", a spus el. 

Rheinmetall poate produce în prezent 450.000 de cartușe de artilerie pe an la nivel global și își propune să crească la 600.000 de cartușe în următorii doi ani, cu ajutorul unei capacități suplimentare la uzina sa din Varpalota din Ungaria și a unei noi fabrici de pulbere în landul Saxonia din estul Germaniei, a declarat directorul general. Compania se așteaptă ca guvernul din Saxonia să aprobe planurile pentru fabrică, care ar implica o investiție de 700 milioane de euro până la 800 milioane de euro, în următoarele câteva săptămâni.

"Este un proiect de securitate națională. Nu îl putem finanța singuri. Avem nevoie de genul de sprijin din partea statului pe care Intel l-a primit pentru fabrica sa de cipuri", a declarat Papperger, citând rapoarte potrivit cărora Intel Corp. va primi subvenții de până la 5 miliarde de euro pentru a construi o fabrică de cipuri în acest stat. "Cred că guvernul va lua o decizie foarte înțeleaptă".

În condițiile în care comenzile întârzie, Rheinmetall nu a accelerat nici producția de proiectile mai mici de 120 de milimetri folosite de majoritatea tancurilor de luptă fabricate în SUA și în Europa, a spus Papperger.

Compania are o capacitate suficientă pentru a produce 240.000 de proiectile, dar va produce sub 150.000 în acest an. 

De la începutul anului, țările NATO s-au angajat să livreze sute de tancuri Ucrainei, inclusiv peste 100 de Leopard 2 fabricate în comun de Rheinmetall și Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co KG.

În ciuda problemelor de capacitate, Papperger s-a declarat încrezător că, cu un sprijin adecvat, industriile de apărare din Europa și SUA ar putea livra Ucrainei suficiente echipamente militare pentru a zădărnici o victorie a Rusiei.

"Dacă Occidentul dorește ca Rusia să piardă acest război, atunci Rusia nu-l va câștiga", a spus el. "Atât Europa, cât și SUA sunt capabile să producă mai mult decât va putea produce vreodată Rusia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel