Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Compania J&J a făcut tot posibilul ca informația să nu ajungă nici la public și nici la cei responsabili de sănătatea publică.
Acuzațiile raportului au ca sursă sute de documente interne ale companiei pe care Reuters le-a făcut publice. Multe dintre documente au fost obținute în timpul unor procese intentate împotriva J&J, de-a lungul anilor, de persoane care acuzau că produsele Johnson&Johnson le-ar îmbolnăvut de cancer. Alte documente au fost obținute de diverși jurnaliști și organizații de presă.
Documentele conturează situația din interiorul companiei Johnson&Johnson, a acțiunilor și inacțiunilor legate de produsele acesteia.
Talcul se extrage din aceleași zăcăminte cu azbestul (termen care include șase feluri de minerale care se găsesc sub forma unor fibre lungi și subțiri). Timp de zeci de ani, compania a asigurat publicul și instituțiile care reglementează produsele de pe piață că produsele sale nu conțin azbest, chiar dacă unele rapoarte, unele chiar interne, au infirmat acest lucru.
Citește și:
Unhasu, arma cu care Kim Jong Un vrea să cucerească lumea GALERIE FOTO
În anul 1979, Administrația Medicamentelor și Alimentelor (FDA) din SUA a stabilit limita maximă până la care este permisă prezența azbestului iar J&J a dat asigurări că în niciun eșantion testat nu a fost detectat azbest, între anii 1972 ți 1973. Dar nu a declarat agenției că în cel puțin 3 teste făcute de 3 laboratoare diferite a fost găsit azbest în talcul pentru copii, în unul din cazuri nivelul fiind ”mai degrabă ridicat”.
Purtătorul de cuvând al Johnson&Johnson a declarat că descoperirile Reuters sunt false și înșelătoare și că toate testele pozitive au fost exagerate. Totuși, acțiunile companiei a scăzut cu până la 11%, după publicarea raportului, potrivit CNN.
Bloomberg apreciază că Johnson&Johnson riscă un proces uriaș după ce Reuters a dat publicității informațiile despre faptul că din anul 1971 și până în 2000, prudra de talc pentru bebeluși a fost contaminată cu azbest.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...