Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
Simularea, care presupune un efect semnificativ asupra economiei europene în urma şocurilor geopolitice şi comerciale, este anunţată în ziua în care preşedintele ales al SUA, Donald Trump, depune jurământul şi pregăteşte reanalizarea relaţiilor comerciale cu partenerii cheie.
Cu ocazia lansării celei mai recente runde de teste de stres, care acoperă 64 de bănci, reprezentând trei sferturi din activele bancare din UE şi Norvegia, Autoritatea Bancară Europeană a informat că va publica rezultatele în august.
Din cele 64 de bănci, 51 sunt din ţări în care sectorul bancar este supervizat de Banca Centrală Europeană. În paralel, BCE va efectua propriile teste de stres pentru băncile care nu sunt incluse în lista EBA.
În cel mai dificil scenariu, testele de stres vor testa rezilienţa băncilor în cazul în care şocurile geopolitice duc la un declin cumulat de 6,3% al PIB-ului în UE, în perioada 2024 - 2027. În acest scenariu, lanţurile de aprovizionare sunt afectate de tensiunile comerciale, inflaţia creşte, afectând încrederea consumatorilor şi nivelul şomajului, a precizat EBA.
Băncile au primit luni de la EBA toate documentele necesare pentru teste şi vor prezenta răspunsurile finale până la sfârşitul lunii iulie, între timp fiind programate termene limită intermediare.
Testele reprezintă un instrument prin care autoritatea bancară de supervizare evaluează necesarul de capital al creditorilor pentru a absorbi potenţialele pierderi şi pentru a sprijini economia în situaţii de criză. Rezultatele sunt incluse în procesul de supervizare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...