Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Într-adevăr, ce e mai bine și cum e mai ieftin? Depinde ce aduni. Dacă e vorba numai de bani, o firmă va fi, cu siguranță, ceva mai scumpă, dar dacă mai pui la socoteală efortul depus, zilele consumate, ba chiar și rezultatul, concluzia ar putea fi alta.
Tarife în funcție de suprafață
Firme pentru curățenie sunt cu grămada. Au tot felul de nume, unele mai inspirate, altele de-a dreptul hilare. Și oferta serviciilor este destul de generoasă. La fel și tarifele. Sunt firme, care afișează, pe site-uri, prețurile, altele nu, precizând că totul se negociază în funcție de suprafața care trebuie ”dereticată”, de complexitatea lucrării, etc. Altfel spus, dacă este vorba despre o curățenie obișnuită sau de una generală.
Prin urmare, prețurile variază de la 200 de lei la 250 pentru o garsonieră, de la 300 la 500 de lei pentru o locuință cu două camere, de la 350 la 550 de lei pentru trei camere și de la 400 la 650 pentru patru camere. În cazul vilelor se poate ajunge chiar și la 1.000 de lei. Poate și mai mult. Tarifele includ materialele folosite și cheltuielile de transport al echipei. Există și tarife pe metru pătrat, care merg de la 2 la 6 lei.
Citește și IKEA a inventat o ALTFEL de perdea. Face curăţenie
Există, de asemenea, și varianta abonamentelor cu un număr de ședințe sau pe lună, cu un bonus, adică o curățenie gratuită la încheierea contractului. Nu sunt uitate nici reducerile, cuprinse, în general, între 10% și 25% din suma totală.
Cu forțe proprii
Curățenia cu propriile forțe presupune, înainte de toate, existența materialelor necesare. Marile magazine oferă pachete cu astfel de produse, care costă între 60 și 130 de lei. În cazul unor locuințe mai mari, ar fi nevoie de două astfel de pachete. Deci, în jur de 250. La care se adaugă efortul fizic, uneori destul de important.
Unele gospodine se aprovizionează din timp, cumpărând, detergenți, lavete, soluții pentru baie, bucătărie, geamuri mopuri, prosoapte de hârtie, etc. Și, eventual, apelează la o femeie care să le ajute și care, în funcție de cartier, costă de la 60 de lei pe zi la 120, chiar 300. Plus ceva de mâncare, o cafea și supraveghere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...