În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
"În urmă cu câţiva ani am început să facem tot felul de preparate din floare de soc (la Saschiz - n.r.), în special băuturi, şi aproximativ în 2015 am plănuit să facem o băutură, un gin. În 2016 am aplicat pentru a obţine licenţa. Suntem primii din lume care facem gin din soc şi inclusiv pentru cei din vamă a fost dificilă interpretarea legii, fiindcă nu exista un precedent. După foarte multe discuţii, în luna martie în acest an am reuşit să obţinem licenţa. Casa în care ne desfăşurăm activitatea a fost deţinută de familia Kasper, are o inscripţie în germană, din 1888, care spune că 'Răbdarea, înţelepciunea şi timpul fac imposibilul să devină posibil'. Din 1888 şi până în 2019 inscripţia este validă, am făcut posibil din ceva imposibil", a arătat Jim Turnbull.
Întreprinzătorul a spus că florile de soc provin din zona Saschizului şi din împrejurimi şi că anual aici se procesează 80 de tone de astfel de flori, din care se fac 120.000 litri de sirop de soc, care merge la export, iar din restul cantităţii de flori se face această băutură spirtoasă.
Citește și: Biserică transformată în vilă, scoasă la vânzare
Jim Turnbull a precizat că florile sunt recoltate de către localnici, care sunt plătiţi pentru a aduna florile de soc de pe dealuri.
"Premiera mondială constă în procesul de fabricaţie, pentru că la momentul acesta este în comerţ un gin din flori de soc, însă nu este aceeaşi tehnologie de fabricaţie, care e radical schimbată. Tehnologia e secretă. (...) Este un proces natural, exact aşa cum se produce ţuica. E lansat doar astăzi pentru că doar de la 1 martie avem licenţă pentru a face această băutură spirtoasă, a durat aproape doi ani să ajungem la acest stadiu, doi ani de acte. Ideea a pornit de acum doi ani, de atunci până acum a fost un drum anevoios, dar a meritat. Dacă e să îl comparăm cu ţuica care se face la noi în ţară, nu este foarte tare, are 40% alcool, dar se bea cu apă tonică", a declarat Sandor Doczi, managerul de producţie.
O sticlă de gin produsă în Pivniţa Bunicii din Saschiz costă 110 lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...