Scăderi pe linie la BVB: SIF-urile, cele mai mari pierderi
Bursa de Valori București (BVB) a încheiat sesiunea de...
Dioxidul de carbon (CO2) alimentar este un gaz secundar produs de companiile din chimie în procesul de fabricaţie a îngrăşămintelor din azot. Însă marii producători din domeniul chimiei şi-au redus operaţiunile în contextul creşterii costurilor la energie. Printre aceste firme se numără şi grupul norvegian Yara, care a decis să oprească producţia de azot şi uree la fabrica sa din Ferrara, nordul Italiei.
"Furnizorii noştri ne-au informat că au probleme în a găsi CO2 pentru că operaţiunile fabricii de la Ferrara au fost reduse din cauza costurilor mari cu energia", a declarat Alberto Bertone, directorul producătorului italian de apă minerală Acqua Sant'Anna.
Al treilea jucător de pe piaţa de ape minerale din Italia, Acqua Sant'Anna a fost nevoit să îşi suspende o parte din producţia obişnuită ca răspuns la diminuarea livrărilor de CO2, a spus Alberto Bertone. "Uneori am reuşit să găsim anumite livrări de CO2 în Europa dar sarcina devine din ce în ce mai dificilă deoarece mulţi colegi din industrie se confruntă cu o problemă similară", a adăugat Bertone.
Dacă iniţial nu s-a confruntat cu probleme în aprovizionarea cu CO2, producătorul de ape minerale Sanpellegrino, parte a grupului elveţian Nestle, este acum forţat şi el să îşi reducă producţia. "Cu privire la problemele cu care se confruntă companiile din sectorul băuturilor din cauza lipsei de CO2, Sanpellegrino Group informează că a sesizat o scădere a livrărilor de dioxid de carbon şi a luat măsuri pentru a-şi ajusta producţia", a informat compania într-un comunicat de presă.
Assobibe, Asociaţia care îi reprezintă pe producătorii italieni de băuturi carbogazoase, şi care numără printre membri săi companii precum Coca-Cola şi PepsiCo, vorbeşte de o situaţie care este agravată de explozia sezonieră a cererii pentru băuturi răcoritoare în lunile de vară.
"Un număr crescut de producători de buturi, inclusiv firme mari şi medii, şi-au exprimat îngrijorările cu privire la situaţia actuală de pe piaţa de CO2. Este greu de spus dacă unele băuturi vor dispărea, temporar, de pe rafturile magazinelor. Însă, la un anumit moment, companiile ar putea fi obligate să facă o alegere", a declarat preşedintele Assobibe, Giangiacomo Pierini. Acesta este şi director la compania de îmbuteliere Coca-Cola HBC şi a precizat că în prezent firma sa nu se confruntă cu probleme la fabricile din Italia unde îşi produce o parte din dioxidul de carbon de care are nevoie, iar furnizorii săi au livrat cantităţile convenite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de Valori București (BVB) a încheiat sesiunea de...
Statele Unite și Qatarul au...
Construită inițial pentru a...
Datele privind inflația americană, o dezamăgire pentru...
Câteva zile s-a spus că Orgnizația Țărilor Exportatoare...
Rusia pare determinată să se pregătească pentru o...
Material 3 Expressive: un nou suflu pentru Android.
India analizează posibilitatea...
Executivul spaniol continuă să lucreze pentru a „face...
Contul curent al balanţei de...
Dobânzile scad ușor, dar randamentele titlurilor de stat...
Primăria Municipiului București...
Declarația privind beneficiarul...
Permisul de conducere european...
Taxele judiciare de timbru...
Comisia Europeană lansează o...
Profitul net al Hidroelectrica...
INS a cumunicat că producţia industrială a României a...
Președintele rus Vladimir Putin...