Biden îl avertizează pe Putin. Replica SUA ar fi „pe măsură”
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Președintele SUA, Joe Biden
Președintele SUA, Joe Biden
Biden l-a avertizat pe preşedintele rus Vladmir Putin despre războiul din Ucraina şi despre utilizarea armelor nucleare sau chimice.

„Nu o face, nu o face. Dacă ar face asta, faţa războiului s-ar schimba”, a spus Biden, într-un interviu la „60 Minutes”, din care au fost lansate fragmente.

Preşedintele american nu intră în detalii despre care ar putea fi replica americană: „Ar fi pe măsură”. Dacă Kremlinul decide să folosească arme chimice sau nucleare, ar deveni „şi mai paria în lume”.

În trecut, Biden l-a numit „măcelar” pe Putin. Cei doi nu se vor întâlni la Londra, la funeraliile de stat ale Reginei, întrucât Putin n-a fost invitat la înmormântarea programată luni.

Vladimir Putin a reacționat zâmbind atunci când a fost întrebat vineri despre contraofensiva ucraineană din regiunea Harkov-Izium și a avertizat că Rusia va răspunde mult mai dur dacă trupele ruse vor fi supuse mai multor presiuni, informează Reuters.

„Autoritățile de la Kiev au anunțat că au lansat și că desfășoară o operațiune activă de contraofensivă. Ei bine, să vedem cum se dezvoltă, cum se termină”, a spus Putin fără să-și ascundă un zâmbet

Vladimir Putin a mai adăugat că Moscova „nu se grăbește” în Ucraina și că obiectivele armatei ruse au rămas aceleași.

Declarațiile au fost făcute în orașul Samarkand din Uzbekistan, unde președintele rus s-a aflat în aceste zile la summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai.

Este primul comentariu public al liderului de la Kremlin după ce trupele ruse au fost nevoite să se retragă în dezordine în urma unei contraofensive surprinzătoare declanșate de armata ucraineană în regiunea Harkov-Izium.

În replică, Rusia a lovit infrastructura civilă ucraineană și a bombardat mai multe centrale electrice care au lăsat regiunile Donețk și Harkov fără energie. De asemenea, a fost bombardat și un baraj din apropierea orașului Krivoi Rog.

„Recent, forțele armate ale Rusiei au efectuat câteva lovituri sensibile. Să presupunem că acesta a fost un avertisment. Dacă situația de acum continuă, atunci răspunsul nostru va fi mai serios”, a mai spus Putin.

Întrebat dacă ceea ce el numește „operațiune militară specială” necesită anumite modificări, liderul de la Kremlin a spus că „planul nu are nevoie de ajustări și că „sarcina principală rămâne neschimbată și este in curs de implementare” iar „scopul principal îl reprezintă eliberarea întregului teritoriu al Donbasului”, potrivit RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel