Biden, răspuns savuros la văicărelile lui Musk
Autor: Oana Pavelescu | 05 iun 2022, 17:27
Marea reformă climatică a președintelui Joe Biden revin în dezbatere în Senat
Marea reformă climatică a președintelui Joe Biden revin în dezbatere în Senat
Elon Musk a început să se vaite pe Twitter că are un sentiment foarte prost față de viitorul economiei după care a anunțat că va concedia 10% din angajații Tesla și i-a amenințat pe directorii companiei sale auto că vor fi dați afară dacă nu se întorc la birouri.

Președintele Joe Biden a respins declarațiile lui Elon Musk și i-a urat "mult noroc în călătoria sa spre Lună".

Biden a fost întrebat vineri despre comentariile directorului general al Tesla și fondator al SpaceX, Elon Musk, care a trimis joi un e-mail personalului Tesla pentru a anunța că va desființa 10% din locurile de muncă, deoarece are un "sentiment super rău" în legătură cu economia.

"Ei bine, lăsați-mă să vă spun că, în timp ce Elon Musk vorbește despre asta, Ford își mărește investițiile în mod covârșitor", a declarat Biden reporterilor. "Ford își mărește investițiile și construiește noi vehicule electrice, are 6.000 de noi angajați - angajați din sindicate, aș putea adăuga, în Midwest. Fosta Corporație Chrysler... și ei fac investiții similare în vehicule electrice. Intel adaugă 20.000 de noi locuri de muncă pentru fabricarea de cipuri pentru calculatoare”, a spus liderul de la Casa Albă și a adăugat: ”Așa că, știți, mult noroc în călătoria sa pe Lună!", a continuat Biden. 

Comentariile lui Musk către personalul său cu privire la "sentimentul său super rău" au venit la două zile după ce miliardarul le-a spus directorilor săi să se întoarcă la locul de muncă sau să părăsească compania. În urma e-mailului trimis de Musk angajaților Tesla despre reducerea locurilor de muncă, acțiunile companiei au scăzut cu peste 8% începând de vineri.

Panică la Tesla. Musk concediază 10% din oameni: ”Am un presentiment rău!”

Musk a ținut prima pagină a ziarelor și pentru încercările sale eșuate de a achiziționa Twitter. Acționarii companiei de socializare l-au dat recent pe Musk în judecată, susținând că acesta a criticat compania într-o încercare deliberată de a semăna îndoieli cu privire la tranzacție și de a scădea valoarea Twitter.

În ciuda "sentimentului super rău" al lui Musk cu privire la economie, cel mai bogat om din lume a scris săptămâna trecută că o recesiune ar fi un "lucru bun", deoarece "plouă cu bani pe proști de prea mult timp".

Utilizatorii Twitter s-au grăbit să sublinieze că Musk însuși a beneficiat de scutiri fiscale masive (64 de milioane de dolari numai din Texas) și că, în cele din urmă, companiile sale au beneficiat de un sprijin guvernamental de aproximativ 5 miliarde de dolari.

Între timp, angajatorii americani au adăugat 390.000 de locuri de muncă în luna mai, peste cifrele așteptate, iar rata șomajului rămâne neschimbată la 3,6%.

"Nu se poate nega faptul că prețurile ridicate, în special în jurul benzinei și alimentelor, reprezintă o problemă reală pentru oameni", a declarat Biden în timpul conferinței de presă de vineri. "Dar există toate motivele pentru ca poporul american să aibă încredere că vom face față acestor provocări".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Seulul a lansat primul său autobuz fără şofer

Seulul a lansat vineri prima sa linie de autobuz...

Polonia comandă două nave de spionaj de la Saab

Producătorul suedez de armament Saab a anunțat vineri un...

Deficitul bugetar a urcat la 3,37% din PIB, după 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,37%...

BMW îşi dublează investiţiile în Ungaria. Suma este uriașă

Constructorul auto german BMW AG a decis să îşi dubleze...

Tesla recheamă zeci de mii de autoturisme

Tesla recheamă în service aproape 81.000 de mașini...

Jaguar Land Rover reduce producția în Marea Britanie

Jaguar Land Rover va reduce producția de vehicule în...

OUG pentru angajări la stat și salarii majorate cu 50 %

Guvernanții își majorează lefurile cu 50% din salariul...

Compensarea muncii suplimentare în zilele de sărbători

Codul muncii stabilește că muncă suplimentară se...

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,85% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Curs valutar. Moneda națională urcă față de euro

Moneda naţională s-a apreciat, vineri, în raport cu...

Crossuri externe