Bill Gates, optimist că vom avea un vaccin mai devreme decât era prevăzut
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Bill Gates
Bill Gates
Bill Gates, care a avetizat de ani de zile despre iminența unei noi pandemii, a declarat că în timp ce multe țări coordonează testări la nivel național în timpul pandemiei provocare de noul coronavirus, testările din SUA sunt haotice.

Fondatorul Microsoft, care a acordat vineri un interviu emisiunii Today de la postul de televiziune NBC, a declarat că a văzut recent dovezi că este fezabil un orizont de timp de 18 până la 24 de luni pentru un vaccin împotriva noului coronavirus.

”În mod normal pentru ca un vaccin să ajungă pe piață are bevoie de 5 ani din cauza nenumătaților pași care trebuie făcuți. de la testarea pe animale, la testarea pe un grup mic de oameni, un grup mediu și unul mare. Însă în cazul pandemiei cu noul coronavirus din pricina efectului incredibil de negativ, cu cât vom avea un vaccin mai repede cu atât va fi mai bine”, spune Bill Gates.

Bill Gates: Pandemia va lăsa urme adânci în viața oamenilor

”Cei mai buni oameni de știință lucrează din greu pentru acest lucru. De fapt, în ultimele săptămâni am văzut semne care ne permit să fin optimiști în privința timpului în care vom avea un vaccin”, a mai spus miliardarul.

În anul 2015, Bill Gates a avertizat că ”dacă ceva va ucide peste 10 milioane de oameni în următoarea decadă va fi cel mai probabil o boală foarte virulentă și mai puțin probabil un război.

Bill Gates a mai spus că această criză este un ”coșmar” și a mai adăugat că ”mi-aș fi dorit ca această pandemie să fi venit peste 5 sau 10 ani când guvernele poate că ar fi fi mișcat mai repede așa cum numai câteva au făcut-o”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel