Bill Gates s-a înșelat AMARNIC! Când se va termina PANDEMIA
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
O concluzie deloc încurajatoare
O concluzie deloc încurajatoare
La câteva săptămâni după ce lumea intra în carantină, în 2020, cofondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, declara că pandemia va dura doi ani, până spre sfârșitul anului 2022. La începutul acestui an, el revenea asupra previziunii sale, susținând că viața va reveni la normal la începutul anului viitor: primele vaccinuri începuseră deja să fie distribuite și speranța că lucrurile se vor termina mai devreme decât se anticipase inițial era foarte mare. Iată că un ultim studiu vine să desființeze și această prognoză.

Nu, pandemia va dura mai mult. Involuntar se ridică întrebarea: de ce? Răspunsul este simplu: din cauza accesului inegal la vaccinurile împotriva coronavirusului. Țările dezvoltate, ce dispun de mijloacele necesare pentru achiziția serurilor vor reuși să accelereze ritmul vaccinării, dar șansele de a învinge pandemia vor scădea semnificativ. Este concluzia experților firmei de consultanță americano-britanică IHS Markit. 

”Campania de vaccinare va oferi anumitor țări avantaje de termen scurt, dar va submina considerabil răspunsul colectiv la pandemie va fi afectat negativ de distribuția vaccinurilor”, susțin analiștii. 

În opinia lor, dacă statele dezvoltate vor continua această politică de ”naționalism al vaccinării, acest lucru va genera unul dintre cele mai serioase riscuri, sporind amenințător de mult șansele ca pandemia să continue și în 2023 în întreaga lume”. 

Unul dintre pericole îl constituie mutațiile virusului. Deoarece în țările care rămân în urmă la ritmul de vaccinare pot apărea noi tulpini ale virusului care, ulterior, pot ajunge în statele unde s-a creat deja imunitate colectivă, prognozează IHS Markit. 

Citește și Bill Gates: Va fi o CATASTROFĂ mai ÎNFRICOȘĂTOARE decât covid-19

Potrivit estimărilor analiștilor, până la sfârșitul acestui an vor fi produse în jur de 14,7 miliarde doze de vaccin. ”Teoretic, ar trebui să fie suficient pentru a combate complet pandemia, dar distribuția ineficientă a vaccinului în întreaga lume va însemna că preparatele vor ajunge în special pe piețele țărilor dezvoltate”, cred experții. 

În același timp, numeroase țări în curs de dezvoltare, ca să nu mai vorbim de cele sărace nu vor avea, practic, posibilitatea să desfășoare un program de vaccinare la scară largă, pentru că nu vor avea acces la seruri pentru vaccinarea populației, ceea ce va prelungi pandemia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel