Bill Gates speră că Pământul va evita un deznodământ tragic

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Ce mai spune, de această dată, omul de afaceri
Ce mai spune, de această dată, omul de afaceri
Este evident că omul de afaceri a dat și câteva sfaturi.  

Bill Gates speră că Pământul poate evita un "deznodământ teribil" ca urmare a schimbărilor climatice, deoarece obiectivul de limitare a încălzirii globale nu a fost atins. Fondatorul Microsoft a dat câteva sfaturi celor care vor să investească în atenuarea acestor efecte.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, și-a exprimat speranța că Pământul va reuși să evite consecințele grave și nefaste ca urmare a schimbărilor climatice, relatează CNBC. El a spus că obiectivul stabilit în Acordul de la Paris din 2015 de a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius nu va fi atins.

"Încă mai cred că putem evita un deznodământ teribil", a declarat Gates pentru respectivul post de televiziune. El a adăugat că, dacă oamenii doresc să atenueze schimbările climatice, pot "să își cumpere o mașină electrică și să rămână optimiști". Bill Gates susține, de asemenea, companii care lucrează la produse din carne slabă, cum ar fi Beyond Meat, Impossible Foods, Upside Foods.

Compania lui Gates, TerraPower, construiește reactoare nucleare alternative cu sodiu lichid ca agent de răcire și uraniu ca sursă de combustibil. Cu toate acestea, lansarea unui astfel de reactor a fost amânată având în vedere că singurul furnizor de astfel de combustibil era Rusia, iar din cauza războiului din Ucraina declanșat de Putin în februarie anul trecut, contractul a fost reziliat.

Prima centrală TerraPower va fi construită în Wyoming și va fi pusă în funcțiune până în 2030. Potrivit lui Gates, unitatea "ar putea avea o contribuție uriașă la rezolvarea problemelor climatice", datorită costului său scăzut și gradului său ridicat de siguranță.

Potrivit secretarului general al ONU, António Guterres, în 2022, temperatura medie globală a fost cu 1,15 grade Celsius mai mare decât în perioada preindustrială din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Ca urmare, spune Guterres, Terra se îndreaptă spre dezastru și "se apropie rapid de un punct de inflexiune care va face haosul climatic ireversibil".

Citește și Bill Gates a făcut cea mai generoasă donație din 2022

Banii au mers către diferite instituții, dintre care trei fundații private și trei universități, scopul fiind acela de a susține lupta pentru protejarea mediului, pentru sănătatea mintală a copiilor și cercetarea în domeniul celulelor stem. Celelalte donații s-au îndreptat spre știință, programe pentru tineri și în domeniul sănătății.

Două dintre donații au depășit 1 miliard de dolari, iar șase dintre cei opt donatori (un donator a făcut trei donații) sunt multimiliardari. Averea netă combinată a celor șase donatori este puțin peste 325 de miliarde de dolari....

Citește și O nouă controversă legată de Bill Gates. Afaceristul american investește miliarde de dolari

Potrivit site-ului fundației, Bill Gates a contribuit deja cu alte 5 miliarde de dolari pentru eradicarea poliomielitei. Iniţiativa fondatorului Microsoft încearcă să integreze campaniile de combatere a poliomielitei în servicii de sănătate mai largi, în timp ce extinde utilizarea noului vaccin oral antipoliomielitic de tip 2.

În plus, grupul de lucru sponsorizat de către Bill Gates vrea să pregătească guvernele pentru ca sistemele naționale de sănătate să fie mult mai bine pregătite pentru viitoarele pandemii.

„Ultimii paşi spre eradicare sunt de departe cei mai dificili. Dar fundaţia noastră rămâne dedicată unui viitor fără poliomielită şi suntem optimişti că îl vom vedea în curând”, a declarat directorul general al fundaţiei, Mark Suzman. ....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Prof. Mircea Coșea
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Unifarm / Foto: Agerpres
Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Lucrător la spații verzi / Foto: Freepik
Mașini / Foto: Freepik
La bancă
Familie / Foto: Freepik
Cristian Popa, BNR
Steagul Bulgariei
Donald Trump și Elon Musk
Donald Trump / Foto: Flickr
Bani / Foto: DCBusiness
Comisarul european pentru Buget, luptă antifraudă şi administraţie publică, Piotr Serafin
Bună dimineața! / FOTO: Freepik
Grafic bursă / FOTO: Freepik

Rulaj de aproape 13,67 milioane de euro la BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat sesiunea de...

Oameni pe stradă / FOTO: Freepik
Termificare / Foto: Freepik
Comisarul european Valdis Dombrovskis / FOTO: Wikipedia

UE vrea „mai multă claritate” privind dorințele americane

În același timp, Uniunea Europeană nu intenționează să...

Lingouri de aur / sursa foto: Freepik.com
Mașini / FOTO: Freepik
Calcule / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com
Medicamente / FOTO: Freepik
Lingouri de aur
Donald Trump și Jerome Powell / Foto: Casa Albă / Flickr
Semiconductori. Foto: Pexels.com

Semiconductori: Cui vând grupurile europene?

Când investești într-o companie, este esențial să...

Carte electronică de indentitate
Elvira Nabiullina, guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei / Foto: kremlin.ru

pixel