Bitcoin, aur, dolar sau euro? Care este cea mai bună soluție pentru ZILE NEGRE
Autor: Simona Haiduc | 27 oct, 12:33
Marea bătălie este între bitcoin și aur
Marea bătălie este între bitcoin și aur
La recentul forum Future Investment Initiative, desfășurat în Arabia Saudită, șefii marilor fonduri și bănci de investiții au fost întrebați: „Imaginați-vă situația în care un consiliu de administrație ar trebui să vă plătească dividende. Sub ce formă ați preferă să le primiți pentru a pune un ban deoparte pentru zile negreu?” Au fost patru variante de răspuns: Bitcoin, aur, dolar sau euro.

Patronul grupului Bridgewater Associates, Ray Dalio, a declarat că ar prefera aurul, dar ar fi adăugat și niște bitcoini. „Aurul este un activ mort, dar amploarea luată de tipărirea banilor și devalorizarea reprezintă, de asemenea, o mare forță”, a explicat el. Potrivit acestuia, este interesat de noile tehnologii, așa că a ales și Bitcoin.

În favaoarea aurului a optat și miliardarul sud-african Patrice Motsepe, fondatorul companiei miniere African Rainbow Minerals și al companiei de investiții African Rainbow Capital. El a menționat că are aproximativ 50.000 de mineri în subterane, așa că mizează pe pe metalul prețios.

Șeful Blackstone, Stephen Schwartzman, a spus că ar dori să dețină active profitabile și atunci nu contează dacă primești dolari sau altă valută, deoarece câștigul este oricum asigurat.

CEO-ul BlackRock, Lawrence Fink, a răspuns că ar prefera dolari. O alegere similară a fost făcută de directorul băncii Goldman Sachs, David Solomon. Ana Botín, președintele executiv al grupului financiar și de credit spaniol Santander, a ales jumătate și jumătate între dolari și euro.

G Ad:

Bitcoin sau aur? 

Criptomonedele câștigă un interes din ce în ce mai mare de la marile companii financiare, dintre care unele acceptă deja acest activ ca plată. De exemplu, compania de plăți PayPal permite clienților din SUA și Marea Britanie să cumpere, să vândă și să stocheze bitcoini și alte criptomonede. Visa dezvoltă o divizie de criptomonede, iar Mastercard a spus că sprijini plățile în criptomonede.

În plus, bursa de criptomonede Coinbase a anunțat un parteneriat cu Apple și Google pentru a permite deținătorilor de carduri de debit Coinbase Card să plătească pentru bunuri și servicii cu active digitale folosind aplicațiile Apple Pay și Google Pay.

Citește și Bitcoin stabilește un nou RECORD istoric! Ce anume l-a propulsat

Potrivit fondatorului fondului speculativ Tudor Investment, Paul Tudor Jones, Bitcoin câștigă cursa împotriva aurului. El spune că acum preferă bitcoinul în defavoarea aurului și consideră că această criptomonedă este o bună acoperire împotriva inflației.

De la începutul anului până la jumătatea lunii aprilie, rata bitcoin s-a dublat, practic, ajungând la 64.900 dolari. În săptămânile care au urmat însă, cea mai populară criptomonedă a scăzut cu mai mult de jumătate, deoarece autoritățile de reglementare din întreaga lume, în special în China, au înăsprit controlul banilor virtuali.

La mijlocul lunii octombrie, costul bitcoin a atins din nou un maxim istoric, depășind 67.000 de dolari. Potrivit analiștilor JPMorgan, o astfel de ascensiune a prețului a fost cauzată de creșterea inflației și de dorința investitorilor de a se proteja. Fluctuațiile de preț au fost o trăsătură caracteristică a Bitcoin încă de la începuturile sale. Cu toate acestea, un număr important de analiști consideră că Bitcoin ar putea atinge pragul de 100.000 USD până la sfârșitul anului.

La mijlocul lunii octombrie, prețul aurului a crescut pe fondul cererii și a temerilor de accelerare a inflației la nivel global. Apetitul pentru risc de pe piață a scăzut și, odată cu încetinirea economiei globale, acest lucru a jucat în favoarea metalului galben, a explicat Daniel Briezmann, analist la Commerzbank.

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro