BITCOIN la un nivel RECORD! Tesla a investit 1,5 miliarde de DOLARI

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
De acum puteți cumpăra Tesla cu Bitcoin”, a anunțat șeful companiei Elon Musk.
De acum puteți cumpăra Tesla cu Bitcoin”, a anunțat șeful companiei Elon Musk.
Cotaţia bitcoin a urcat luni cu peste 10%, la un nivel record, după ce producătorul american de automobile electrice Tesla a anunţat că a investit luna trecută 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă, transmite Reuters.

Luni la prânz, după anunţul Tesla, cotaţia bitcoin a urcat până la un nivel record de 43.625 dolari. Alte criptomonede mai mici, ethereum şi XRP, care tind să evolueze în tandem cu bitcoin, au urcat cu 5% şi, respectiv, 4%.

Tesla Inc a anunţat că a investit aproximativ 1,5 miliarde de dolari în bitcoin şi ar urma să înceapă să accepte plăţi pentru maşinile sale şi alte produse în viitorul apropiat. Decizia face parte din politica de investiţii a companiei şi este menită să diversifice şi să maximizeze câştigurile. Conform politicii sale de investiţii, Tesla a investit în bitcoin 1,5 miliarde de dolari şi ar putea "achiziţiona şi deţine active digitale ocazional sau pe termen lung", se arată în comunicatul Tesla.

Miliardarul Elon Musk, şeful Tesla, a adăugat în urmă cu zece zile eticheta #bitcoin profilului său de pe Twitter, ceea ce a dus la creşterea cotaţiei bitcoin. Ulterior, Musk a renunţat la această etichetă, dar a continuat să vorbească despre criptomonede cu cei 46 de milioane de urmăritori pe Twitter.

Oficial HORA. O treime dintre unitățile HoReCa, în pragul falimentului

Luna trecută, cotaţia bitcoin a urcat până la un nivel record de 38.655 dolari, ceea ce înseamnă o creştere de peste 900% comparativ cu valoarea de 3.859 de dolari înregistrată în luna martie a anului trecut, pe măsură ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului. Această majorare a cheltuielilor a alimentat temerile privind inflaţia şi devalorizarea dolarului american.

În plus, criptomonedele câştigă teren şi în rândul investitorilor obişnuiţi, care sunt din ce în ce mai convinşi că bitcoin va fi un activ de durată şi nu o bulă speculativă, cum se tem unii analişti şi investitori. Dar caracterul anonim al bitcoin a sporit temerile că ar putea fi utilizat în activităţi de spălare de bani sau alte acţiuni ilegale.

Sectorul criptomonedelor încă este uşor reglementat sau nereglementat, deşi au apărut standardele globale în domenii cum ar fi combaterea spălării banilor (AML).

"Trebuie să existe reglementări, ele trebuie aplicate şi implementate la nivel global, deoarece orice scăpare va fi folosită", a avertizat recent preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde.

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de persoane fizice ori juridice ca mijloc de schimb şi care poate fi transferată, stocată şi tranzacţionată în mod electronic.

În prezent, în Uniunea Europeană nu există reglementări specifice cu privire la monedele digitale, deoarece acestea au fost considerate prea mici pentru a pune în pericol sistemul financiar. Însă, planurile celor de la Facebook au tras un semnal de alarmă, astfel că, în prezent, blocul comunitar vrea să determine G20 să adopte măsuri globale cu privire la criptomonede. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Microsoft ajunge pe locul trei în industria jocurilor video
Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com

pixel