Război comercial SUA - China. Detalii despre negocierile urmărite de toată planeta
Statele Unite și China au...
Din decembrie, grupurile de transport au deviat navele în jurul Capului Bunei Speranțe din Africa pentru a evita atacurile militanților Houthi din Marea Roșie, aliniați Iranului, timpii mai lungi de călătorie ducând la creșterea tarifelor de transport.
La 1 iulie, Maersk a avertizat că următoarele luni vor fi dificile, pe măsură ce vor continua perturbările în transportul maritim prin Marea Roșie.
„Impactul în creștere al acestor perturbări se extinde dincolo de rutele principale afectate, provocând congestionarea rutelor alternative și a nodurilor de transbordare esențiale pentru comerțul cu Asia Orientală, Asia Centrală de Vest și Europa”, a declarat miercuri gigantul transporturilor de mărfuri.
„Porturile din întreaga Asie, inclusiv Singapore, Australia și Shanghai, se confruntă cu întârzieri pe măsură ce navele se reorientează și programele sunt perturbate, cauzate de efectele de undă din Marea Roșie”, a precizat acesta într-o declarație.
„Întârzierile din hub-urile din Asia de Sud-Est prezintă un risc de perturbare în porturile australiene din cauza aglomerării navelor la sosire, ceea ce duce la timpi de așteptare mai lungi și alte întârzieri”, a adăugat aceasta.
„Congestia și perturbările s-au extins dincolo de hub-uri și în porturile din Asia de Nord-Est și China, provocând întârzieri”.
Maersk a declarat că cererea de mărfuri maritime rămâne robustă la nivel global, iar grupul lucrează pentru a limita perturbările pentru clienți, parțial prin asigurarea de containere suplimentare.
„Ne pregătim pentru perturbări continue prin ajustarea rețelei noastre și a strategiilor de aprovizionare în consecință”, a adăugat acesta.
Acțiunile companiei, erau în scădere cu 1,5% la 12:04.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.
Europa susține planul lui Trump...
Lista dealerilor validați, care au semnat contractele de...
ANAF a publicat calendarul...