BMW investește 1 miliard de euro în Austria

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
BMW se extinde în Mexic
BMW se extinde în Mexic
Constructorul auto german BMW a anunțat luni o investiție de aproape un miliard de euro în fabrica sa austriacă din Steyr pentru a începe producția de motoare electrice până în 2025.

În total, 600.000 de motoare electrice ar trebui să iasă de pe linia de producție în fiecare an de la mijlocul deceniului, ca parte a unui plan de investiții care va dura până în 2030, potrivit unui comunicat. Motoarele cu combustie pentru automobilele BMW și Mini sunt dezvoltate și fabricate la uzina Steyr de 40 de ani.

Aproximativ unul din două vehicule ale grupului este echipat în prezent cu un motor fabricat la Steyr, se arată în comunicat. "Din 2025, vom dezvolta și produce (la Steyr) și următoarea generație de motoare electrice", ceea ce va necesita instalarea a două linii de producție suplimentare, potrivit lui Milan Nedeljkovic, membru al consiliului de administrație al BMW responsabil cu producția.

Extinderea fabricii pe o suprafață de aproximativ șase terenuri de fotbal va necesita 730 de milioane de euro, iar 230 de milioane de euro vor fi dedicate dezvoltării viitoarelor motoare electrice, a precizat BMW. În ceea ce privește ocuparea forței de muncă, "până în 2030, aproximativ jumătate din cei 4.400 de angajați (de la uzină) vor lucra în domeniul electromobilității", spune Alexander Susanek, directorul uzinei Steyr.

Motoarele cu combustie vor continua să fie produse pe scară largă la Steyr, în timp ce UE a decis să le interzică din 2035, deoarece alte părți ale lumii vor trece mai greu la mașinile electrice. În martie, BMW a declarat că vizează două milioane de modele electrice pe șosele până la sfârșitul anului 2025, promițând 13 noi modele electrice în trei ani și o viitoare revoluție pentru marca Mini.

Pionier în domeniul mașinilor alimentate cu baterii cu modelul i3, marca premium a rămas de atunci în urmă, în special rivalul american Tesla. Constructorul a indicat deja că va investi 400 de milioane de euro pentru a lansa o nouă linie de producție electrică în fabrica sa istorică din Munchen, pentru a înlocui fabricarea motoarelor cu combustie.

Citește și Prima uzină BMW neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 se construiește la Debrecen

Din 2025, BMW vrea să înceapă la Debrecen producția de serie a primului său model bazat pe o platformă pur electrică.

Fiind prima fabrică de automobile din lume neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2, uzina va produce exclusiv cu energie regenerabilă, a declarat directorul de producție Milan Nedeljkovic la Debrecen. Compania investește peste un miliard de euro în această locație

Aproximativ 1.000 de angajați vor fabrica la Debrecen până la 150.000 de mașini complet electrice pe an. Viitorul model, care va fi fabricat aici, se bazează pe o arhitectură dezvoltată pentru vehiculele complet electrice. Acesta stabilește "Noua Clasă" de la BMW, care este apoi va fi introdusă în întregul grup.

Lucrul acesta ar trebui să dea un impuls vânzărilor de automobile cu baterii și să le facă la fel de profitabile ca și motoarele cu combustie din prezent. Pentru BMW, noua uzină din Ungaria "joacă un rol decisiv în transformarea către electromobilitate", a declarat Nedeljkovic.

Este, de asemenea, un element important pentru obiectivul grupului de a crește producția și vânzările la 3 milioane de unități până în 2030 - jumătate dintre acestea fiind vehicule pur electrice. Prin crearea de capacități suplimentare în Europa, BMW își îmbunătățește echilibrul între America, China și Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel