În acest context, analistul Bogdan Chirieac a afirmat că: ”Excursia domnului Klaus Iohannis la Washington este tot din banii noștri. Pleacă cu avionul cu piscină, presupun că o să stea câteva zile, poate e vremea frumoasă acolo, e loc de vizite. Poate că dacă ar fi avut o șansă cât de mică, s-ar fi conturat o șansă la NATO, poate că întâlnirea ar fi fost utilă cu oficiali de la Casa Albă, dar nu s-a mai întâmplat lucrul acesta. Sigur că putea să meargă ambasadorul României la Washington să ridice un premiu, ca să salveze niște bani de la buget în situația de față. Dar președintele Iohannis vrea, după Paștele ortodox, să facă și o excursie. Și chiar o face, după cum vedeți!”,a comentat analistul.
Bogdan Chirieac a mai afirmat că: ”Noi am saluta orice întâlnire importantă pe care domnul Iohannis ar avea-o la Washington, deci orice întâlnire la acest nivel e binevenită. Faptul că se mai află despre România, deși în cei zece ani de mandat n-a făcut gaură-n cer nicăieri, domnul Klaus Iohannis promovând România. Dar faptul că se întâlnește ar fi un fapt pozitiv. Să așteptăm. Eu știu, poate se vede cu domnul Biden, poate se vede cu doamna Harris, poate se vede cu Anthony Blinken, deși pe agendă nu sunt prevăzute aceste întâlniri. Să dea Dumnezeu să apară lucrul acesta. Altminteri, o să analizăm la sfârșitul vizitei. Nu exista niciun motiv să cheltuiești banii contribuabilului, să ajungi să iei o decorație când decorația distinsă altminteri, putea fi înmânată fără niciun fel de problemă ambasadorului României, de fapt ambasadorului domnului Iohannis”, a conchis intervenția analistul.
Consiliul Atlantic a anunțat pe data de 1 mai 2024 care sunt destinatarii Premiilor pentru Leadership Distins ale, denumite de mass-media "Oscarurile de la Washington". Printre cei premiați se numără un șef de stat european, un oficial al cabinetului american, comandantul suprem aliat al NATO în Europa și o actriță laureată a premiului Oscar. Aceștia vor fi premiați în cadrul unui dineu cu vedete la Waldorf Astoria, pe 8 mai, la Washington, DC.
În acest an, Consiliul Atlantic îl va onora pe președintele României, Klaus Werner Iohannis, cu Premiul pentru conducere internațională remarcabilă, pentru conducerea exemplară a României și pentru rolul său de lider transatlantic și european.
De asemenea, Consiliul Atlantic îl va saluta pe secretarul american al comerțului, Gina M. Raimondo, cu Premiul pentru Leadership Internațional Distins. Aceasta va fi recunoscută pentru serviciul public remarcabil pe care l-a prestat în calitate de al patruzecilea secretar al comerțului din SUA și al șaptezeci și cincilea guvernator al statului Rhode Island și prima femeie, precum și pentru realizările sale din sectorul privat.
Generalul Christopher G. Cavoli, comandantul suprem al aliaților din Europa (SACEUR) și comandantul Comandamentului European al SUA, va primi Premiul pentru conducere militară remarcabilă în semn de recunoaștere a carierei sale de peste treizeci și cinci de ani în armata SUA, în care a ocupat o mare varietate de funcții în Statele Unite, Europa și Asia.
Michelle Yeoh, actriță și producătoare premiată cu Oscar, va fi onorată cu Premiul pentru conducere artistică distinsă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...