Bogdan Chirieac: Numai așa se poate ajunge la o schimbare la Kremlin

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Uniunea Europeană a adoptat un nou pachet de sancțiuni drastice împotriva Rusiei, după masacrul comis de trupele lui Putin în localitatea ucraineană Bucea. Sunt suficiente aceste noi măsuri de restricții? 

Jurnalistul Bogdan Chirieac spune că astfel de măsuri sunt utile, dar că ”trebuie făcut un pas înainte. Adică negocieri foarte serioase între Uniunea Europeană, Statele Unite, China și India, pentru a se interzice orice fel de comerț cu Federația Rusă. 

Acest lucru va prăbuși economic Rusia și va deschide calea, oricum ați vrea, unei soluții, unei schimbări la Kremlin. Din momentul în care ai torturat oameni și i-ai ucis în secolul XXI, din acel moment este un regim bolnav, grav bolnav, cu care ce să negociezi? Uciderea de oameni, ce să mai negociezi în momentul respectiv. Dar, repet, haideți să vedem ancheta. Ancheta este esențială. 

Și mai este ceva. În acheta respectivă trebuie luați și investigatori ruși, trimiși cu protecție NATO, uite și matale ce-i aici, dar investigatori civili, nu militari, ca să aflăm cât mai repede despre ce este vorba acolo”, a spus jurnalistul pentru Antena3. Deși, dacă mă gândesc mai bine, acolo ar trebui o echipă de investigație a ONU, protejată de căștile albastre. 

”Echipă din care să fie și chinezul, și francezul, și britanicul. Probabil că zece state mari trebuie să trimită investigatori acolo. Așa ceva este de istorie”, a subliniat Bogdan Chiriean, apreciid că, faptul că Joe Biden, președintele american, l-a făcut pe Putin criminal de război este ”mult prea puțin și este o palidă descriere a situației de acolo”. 

Citește și SUA forțează intrarea Rusiei în incapacitate de plată. Ultima lovitură dată Moscovei

În acest context, începând de marţi, Rusia nu îşi mai poate achita datoriile externe cu dolarii deţinuţi în băncile americane, a anunţat Departamentul Trezoreriei SUA. "Astăzi este data limită pentru efectuarea de către Rusia a unei alte plăţi în contul datoriei". Pe viitor, "Rusia trebuie să aleagă între lichidarea rezervelor de dolari rămase sau noile venituri încasate, sau să nu îşi onoreze obligaţiile", a explicat un purtător de cuvânt al instituției menționate. 

AFP apreciază că sancţiunea respectivă, aplicată Moscovei ca reacţie la invazia din Ucraina, creşte riscul intrării Rusiei în incapacitate de plată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik
Defrișări
Gazprom
Bună dimineața! /FOTO: Freepik
Factură electronică / Foto: Freepik
Starlink / Foto: Arhiva Starlink / Flickr
Instalație de gaze

Care sunt cele mai căutate locuinţe de către români

Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...

Fuziune / FOTO: Freepik

Natixis și Generali vor crea un gigant european

Când doi titani își unesc forțele, iar piața...


pixel