Imaginile au fost filmate atât de la sol, cât și din cabinele de pilotaj. Într-un comunicat oficial, ministerul de la Moscova a precizat că avioanele de luptă au exersat aspectele legate de interacțiunea cu punctele de control la sol ale forțelor armate.
Se precizează că, odată misiunea îndeplinită, aparatele au revenit la bază, adică în Rusia. Între timp, Belarusul a acuzat Occidentul că orchestrează criza migraţiei de la frontiera cu Polonia, în timp ce Moscova este de părere că vina pentru blocarea la graniţă a mii de migranţi este a Uniunii Europene.
Ministrul de externe belarus, Vladimir Makei, a declarat că "în vederea unei a cincea serii de acţiuni, despre care se discută deja în Occident, pretextul folosit de data aceasta este criza migraţiei, provocată de UE şi de membrii acesteia care au frontiere cu Belarus".
Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat, conform agenţiei Reuters, că Uniunea Europeană, care nu îşi respectă propriile valori umanitare, a provocat criza de la graniţa Belarusului cu Polonia şi încearcă să "stranguleze" regimul de la Minsk prin planuri de închidere a unei porţiuni de frontieră. Peskov a respins totodată acuzaţia premierului polonez Mateusz Moraviecki, care a acuzat Moscova de criza migraţiei.
Citește și Rusia ridică avioane de luptă pentru a escorta două aeronave americane în Marea Neagră
Pe de altă parte, cancelarul federal german Angela Merkel l-a sunat pe președintele rus Vladimir Putin, pe care l-a îndemnat să ''acţioneze'' împotriva ''instrumentalizării migranţilor de către regimul din Belarus''.
Angela Merkel, aflată la sfârşit de mandat, a calificat drept "inacceptabilă instrumentalizarea migranţilor" la frontiera dintre Polonia şi Belarus, unde sunt blocate mii de persoane, potrivit unui tweet al lui Seibert. La rândul său, Putin i-a sugerat cancelarului că ar fi bine ca ţările UE să discute despre criza de la frontiera belaruso-poloneză direct cu Minskul.
La frontiera belarusă sunt blocaţi în prezent mii de migranţi care încearcă să intre în Polonia, pe o vreme foarte rece. De ambele părţi ale graniţei au fost desfăşurate trupe. De câteva luni, statele europene acuză regimul de la Minsk că eliberează intenţionat, cu scopul de a destabiliza UE, vize de tranzit pentru migranţii proveniţi în majoritate din Orientul Mijlociu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Construit în doar 10 zile la...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...