Britanicii ar putea fi obligați să-și spele rufele între anumite ore
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Care este, practic, ideea
Care este, practic, ideea
Autoritățile britanice gândesc tot felul de măsuri menite, pe de o parte, să ajute populația pe fondul crizei energetice, și, pe de alta, să evite alte scenarii nedorite.

Astfel, autoritățile ar putea oferi până la 6 lire sterline pentru fiecare kilowatt/oră utilizat în afara orele de vârf. Se speră că, astfel, va fi redus riscul unor întreruperi de furnizare a enegiei electrice.

Autoritățile britanice vor să încurajeze consumatorii să folosească aparatele electrocasnice consumatoare de energie, cum ar fi mașinile de spălat, în afara orelor de vârf, prin oferirea de reduceri, în încercarea de a reduce riscul întreruperilor de curent. Potrivit unor articole de presă confirmate parțial de operatorul național de rețele electrice (ESO), acesta din urmă are în vedere "recompensarea" britanicilor care adoptă un astfel de comportament virtuos cu reduceri.

Aceștia ar putea primi până la 6 lire sterline (7 euro) pentru fiecare kilowatt-oră utilizat în afara orelor de vârf, dacă își vor folosi mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase, uscătoarele de rufe sau consolele de jocuri video mai puțin între orele 17:00 și 20:00.

"Dezvoltăm un nou serviciu de care consumatorii vor putea beneficia în această iarnă și vom oferi mai multe informații în curând", a declarat un purtător de cuvânt al ESO. Potrivit cotidianului Sunday Times, operatorul va prezenta ideea acestui sistem autorității de reglementare a industriei, Ofgem, în speranța că va fi pus în funcțiune până la sfârșitul lunii octombrie.

Dezvăluirea acestui proiect vine în contextul în care se trage un semnal de alarmă cu privire la situația energetică a Marii Britanii în această iarnă, chiar dacă ministrul Economiei, Nadhim Zahawi, a exclus posibilitatea unor reduceri. În plină criză a prețurilor la petrol și gaze, agravată de războiul din Ucraina, se așteaptă noi scumpiri la resursele energetice în următoarele săptămâni.

Facturi de energie în creștere

Marea Britanie este foarte dependentă de gaz în comparație cu alte țări, cum ar fi Franța, unde mixul energetic include o majoritate de energie nucleară. Se așteaptă ca, până în ianuarie, tarifele la energia electrică pentru persoanele fizice să se dubleze. Conform unor estimări, factura energetică medie pe gospodărie ar putea ajunge la 6 000 de lire sterline pe an, adică aproape 20% din venitul disponibil al gospodăriilor din Regatul Unit. Vineri, profesioniștii din domeniul sănătății au avertizat asupra unei "crize umanitare" care se conturează la orizont, din ce în ce mai mulți britanici urmând să fie nevoiți să aleagă între a-și încălzi locuințele sau a se hrăni în această iarnă.

Inflația a ajuns deja la 10,1% pe an în iulie, un maxim al ultimilor 40 de ani. Iar creșterea prețurilor ar putea depăși 13% în octombrie, potrivit Băncii Angliei. La jumătatea lunii august, industria energetică britanică a cerut guvernului să sporească "rapid" sprijinul pentru consumatori în fața creșterii prețurilor la energie.

Însă premierul demisionar Boris Johnson a sesizat problema succesorului său, care este în prezent nominalizat de activiștii Partidului Conservator, proces care ar trebui să se încheie la 5 septembrie. Liz Truss, favorită, este în favoarea reducerilor de taxe, în timp ce rivalul său, Rishi Sunak, vorbește despre o "responsabilitate morală" de a oferi un sprijin mai direct consumatorilor, deoarece subvenția guvernamentală actuală este de 400 de lire sterline pe an.

Citește și Germania reduce TVA la gaze

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel