La sfârșitul anului trecut, Uniunea Europeană, alcătuită din 27 de țări, a fost confruntată cu o criză energetică gravă cauzată de invazia rusească a Ucrainei. Ca răspuns, membrii UE au investit sute de miliarde de euro în reduceri de taxe, alocații și subvenții pentru a gestiona situația.
Într-un comunicat se spune că: „Comisia confirmă că nu va propune o prelungire an acestor măsuri de criză”, reamintind că acestea includ reducerea cererii de energie electrică, plafoanele de venituri pentru centralele electrice și regulile de stabilire a prețurilor cu amănuntul.
La sfârșitul lunii martie, țările Uniunii Europene au convenit să prelungească un obiectiv voluntar de reducere a cererii de gaze cu 15% pentru următoarele douăsprezece luni, până în martie 2024.
Comisia a spus că prețurile energiei electrice au scăzut la mai puțin de 80 EUR/MWh, iar prețurile gazelor nu numai că au scăzut, ci s-au stabilizat. În consecință, prețurile energiei electrice sunt considerate „mai puțin probabil să crească în 2022”.
Țările UE au făcut un pas semnificativ în reducerea presiunii asupra prețurilor prin respectarea obiectivului obligatoriu de reducere a consumului de energie electrică cu 5% la orele de vârf.”
În plus, comisia a declarat că propunerile sale de ajustări structurale pe termen mai lung în proiectarea pieței de energie electrică au inclus o serie de elemente legate de măsurile de urgență.
Aceste propuneri au scopul de a crește utilizarea contractelor de energie cu preț fix, de a proteja consumatorii împotriva creșterii prețurilor și de an accelera trecerea la energie regenerabilă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...