Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
Într-o intervenție, Dragoș Bucurenci a vorbit și despre revizuirea directivei europene privind armonizarea accizei la tutun.
Reprezentantul Philip Morris a afirmat că dacă pe plan local dacă autoritățile au oferit începând cu această vară predictibilitate și un calendar de creșteri fiscale echilibrate cu efecte foarte bune în limitarea contrabandei la Bruxelles se află în lucru o directivă care va armoniza accizele din tutun la nivel european. Bucurenci a afirmat că în presă au apărut mai multe scenarii legate de acest lucru iar dacă una dintre acestea în mod special s-ar materializa, lucrurile s-ar schimba dramatic în România, este de părere directorul Philip Morris.
Bucurenci a dat exemplul Franței unde un pachet de țigări a ajuns să coste 10 euro iar rezultatele privind renunțarea la fumat fiind modeste în schimb a avut un efect favorabil pentru comerțul ilicit dat fiind că unul din trei pachete cu țigări se vinde pe piața neagră iar un pachet din două vândute ilicit este contrafăcut. Francezii sunt nevoiți să cumpere de la colțul străzii țigări, fără să știe ce cumpără pentru că prețurile au explodat.
Reprezentantul Philip Morris a atras atenția că dacă politica fiscală a Franței va ajunge să se aplice și în România care are cea mai mare graniță externă a UE, ce probleme vor apărea dacă prețul unui pachet de țigări va ajunge să coste atât de mult: ”Practic vom deveni piață de desfacere pentru toți traficanții din jurul nostru”, a arătat Bucurenci și a pai subliniat că statul român trebuie să fie atent și să urmărească cu preocupare revizuirea directivei deoarece : ”este un lucru care ne poate afecta pe toți”, a conchis Dragoș Bucurenci.
Citește și:
Dragoș Bucurenci, Philip Morris România: Noile tehnologii din industrie pot duce la dispariția completă a contrabandei
Dragoș Bucurenci, Director External Affairs, Philip Morris România, a participat la dezbaterea ”Noi responsabilități după intrarea în Schengen. România, prima linie de apărare împotriva contrabandei cu tutun”, organizată de trustul DC News Media Group.
Reprezentantul Philip Morris a vorbit despre contrabanda cu țigări din România, despre legislația greoaie, pierderile economice masive pentru stat cât și despre avantajele noilor tehnologii care determină practic dispariția contrabandei cu țigarete.
Dragoș Bucurenci a subliniat că România este mai mult decât pregătită să adere la zona Schengen iar dacă intrarea țării noastre la acest acord va avea vreun efect și asupra contrabandei, va rămâne de văzut în perioada următoare.
Apoi, reprezentantul Philip Morris a mai arătat că în anul acesta, contrabanda cu tutun a ajuns la un minimum istoric, respectiv la numai 7% din consum și a mai adăugat că: ”Aceste cifre istorice sunt rezultatul acțiunii concertate a Poliției de Frontieră, Vamă și în colaborare cu industria de profil, precum și politice fiscale promovate de statul român care oferă predictibilitate care este necesară atât pentru bugetul statului cât și pentru mediul de afaceri!”.
Dragoș Bucurenci a mai spus că: ”Noi credem că ceea ce este necesar în cazul în care România va intra în Schengen, este ceea ce industria solicită de ani de zile, respectiv o strategie națională integrată de combatere a comerțului ilicit de mărfuri, mai ales că este bine știut că produsele accizabile, în special produsele din tutun, a fi cele mai traficate categorii de produse”, a explicat direcotrul Philip Morris și a adăugat că: ”CSAT-ul a recunoscut acest lucru ca fiind de importanță strategică într-un raport din anul 2020 din care ditez: ”Activitățile organizațiilor de criminalitate transfrontalieră specializate în contrabanda cu produse puternic accizate sau de larg consum, migrației ilegale și a traficului de droguri dar și al grupărilor de criminalitate informatică preocupate de extinderea ariei operaționale reprezintă un factor de risc crescut asupra securității naționale”, a încheiat citatul Dragoș Bucurenci. Acesta a adăugat că ceea ce se spune în raportul CSAT este un pas important dar că acest lucru trebuie dezvoltat într-o strategie națională de sine stătătoare care să coordoneze activitatea tuturor instituțiilor de control în acest domeniu. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...