Bugetarii care-şi primesc eşalonat drepturile salariale câştigate prin hotărâri judecătorești
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Veşti bune pentru o categorie de funcţionari publici. 

A fost publicat în Monitorul Oficial un Ordin privind stabilirea procedurii de efectuare a plății sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, stabilite în favoarea personalului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și al unităților ce funcționează în subordinea/ în coordonarea sa, devenite executorii în perioada 1 ianuarie—31 decembrie 2024.

"Prezentul ordin stabilește procedura de efectuare a plății sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și al unităților ce funcționează în subordinea/în coordonarea sa, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2024—31 decembrie 2024.

Plata sumelor datorate în temeiul titlurilor executorii prevăzute de prezentul ordin se va efectua de către structurile financiar-contabile și va cuprinde atât sumele aferente drepturilor de natură salarială, cât și pe cele pentru plata dobânzilor, penalităților și a altor sume acordate în legătură cu acestea.

Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și al unităților ce funcționează în subordinea/în coordonarea sa, devenite executorii în perioada 1 ianuarie 2024—31 decembrie 2024, se va realiza eșalonat, în tranșe, conform prevederilor art. IX din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene, cu modificările și completările ulterioare", se arată în document. 

Tranșele prevăzute la alin. (1) se plătesc eșalonat începând cu anul 2024, astfel:


a) în anul 2024 se plătește 5% din valoarea rămasă neplătită în anul 2023;

b) în anul 2025 se plătește 10% din valoarea rămasă neplătită în anul 2024;

c) în anul 2026 se plătește 25% din valoarea rămasă neplătită în anul 2025;

d) în anul 2027 se plătește 25% din valoarea rămasă neplătită în anul 2026;

e) în anul 2028 se plătește 35% din valoarea rămasă neplătită în anul 2027.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel