Bursa de la Bucureşti, semn IMPORTANT de revenire după şocul declanşării războiului din Ucraina

Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Bursă. Foto: energepic.com - Pexels
Bursă. Foto: energepic.com - Pexels
BVB dă semne de revenire: a închis pe verde şedinţa de tranzacţionare de vineri.

Bursa de Valori de la Bucureşti a închis în creştere pe toţi indicii ultima şedinţă a acestei săptămâni, cu o valoare a tranzacţiilor de 121,932 milioane de lei (24,643 milioane de euro). Indicele principal BET s-a apreciat cu 1,80%, până la 12.891,69 de puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat o creştere de 1,79%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe plus cu 1,91%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a majorat cu 2,21%. De asemenea, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în creştere cu 2,46%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a închis pe un trend pozitiv, cu 2%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a crescut cu 3,14%. Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Digi Communications, cu 45,673 milioane de lei, urmate de cele ale OMV Petrom, care au generat schimburi în valoare de 11,126 milioane de lei, şi de titlurile Romgaz - cu 9,132 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Ves, care s-au apreciat cu 14,47%, urmate de cele ale SIF Hoteluri (+14,29%) şi de Uztel (+14,19%). Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Aerostar (-5,13%), Rompetrol Rafinare (-1,37%) şi Sinteza (-1,03%). 

 

Citeşte şi: Miliardar american numește China ”oaza de liniște” în vremuri agitate

 

Investițiile în China ar trebui să fie adăugate pe lista de investiții sigure, la fel ca aurul, după izbucnirea ostilităților din Ucraina, susține Mark Mobius, fondatorul fondului Mobius Capital Partners. "China va fi un refugiu sigur pentru că aceasteă țară va continua să producă, va continua să crească din punct de vedere economic și, după cum știți, ratele dobânzilor în China sunt în scădere", a explicat Mobius într-un interviu pentru Bloomberg TV. De asemenea, el a adăugat că, după izbucnirea ostilităților din Ucraina, "creșterea cotei Chinei în portofoliu este o idee bună, fiind mai puțin expusă la riscuri". Citeşte mai departe aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Eolian
Cercetători/ FOTO: Freepik
Donald Trump / Foto: Agerpres / Mark Peterson POOL / EPA
Banca Centrală Europeană
Antrenament / FOTO: Captură ecran
Lucrător
Conducte de gaze / Foto: Freepik
Mar-a-Lago / FOTO :Wikipedia
Animale de companie / FOTO: Freepik
Raiffeisen Bank / FOTO: https://www.rbinternational.com/en/raiffeisen.html
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI
Donald Trump
Semnarea unui document / Foto: Pexels.com
Vama Giurgiu
Transgaz
Boeing
Foto: Freepik.com
Panouri fotovoltaice
Google
Bursa de Valori București
Oameni pe stradă / Foto: DCBusiness
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Cresc SALARIILE și PENSIILE speciale ale magistraților
UE are nevoie de forță de muncă
BCE
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu

Furnizorii de energie, luați la control de ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Termocentrala

pixel