Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe verde şedinţa de miercuri. Ce companii au înregistrat cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Bursa de la Bucureşti a deschis pe verde şedinţa de miercuri.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe toţi indicii şedinţa de miercuri, cu tranzacţii de 2,081 milioane de lei (423.527 euro), efectuate în prima jumătate de oră după începerea operaţiunilor. Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, a urcat cu 0,62%, iar indicele BET-Plus, ce arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,60%.

De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a înregistrat o creştere de 0,57%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a câştigat 0,50%.

La indicele BET-FI al SIF-urilor s-a înregistrat o creştere de 0,64%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a urcat cu 0,60%. Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, era pe plus cu 0,31%.

Potrivit informaţiilor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Grupul Industrial Electrocontact (+2,79%), Romcab (+2,77%) şi Teraplast (+1,30%). Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Bermas (-5,74%), Vrancart (-3,85%) şi Turbomecanica (-1,33%). 

 

Vezi şi: Aurul rusesc în valoare de 2,2 miliarde de dolari din seifurile băncilor din Londra, Zurich şi New York şi-a schimbat proprietarul, după invadarea Ucrainei

 

În seifurile băncilor din Londra, Zurich şi New York, aurul rusesc în valoare de miliarde de dolari şi-a schimbat proprietarul în ultimele luni, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia, transmite Reuters.

Datele furnizate de 11 fonduri occidentale de investiţii arată că, în perioada iulie - noiembrie, aceste fonduri au eliminat din conturile lor aur rusesc cu o valoare de 2,2 miliarde de dolari.

În general, acumularea de aur a fondurilor de investiţii s-a redus în ultimele luni, în condiţiile în care majorarea dobânzilor a declanşat un fenomen de reorientare a investiţiilor dinspre lingourile de aur. Însă, datele analizate de Reuters arată că aurul rusesc este eliminat într-un ritm mai rapid decât aurul provenit din alte ţări.

Două surse de la fondurile tranzacţionate la bursă (Exchange Traded Funds sau ETF) cu sute de tone de aur au spus că ar dori să renunţe la metalul preţios provenit din Rusia. Una din aceste surse a cerut băncii care este plătită să stocheze aurul fondului să aloce cât mai puţin posibil metal rusesc. Citeşte mai departe aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel