Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de miercuri. Plusurile şi minusurile zilei

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Bursa de Valori Bucureşti
Bursa de Valori Bucureşti
Bursa de la Bucureşti a închis pe roşu şedinţa de tranzacţionare de miercuri.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de miercuri, cu o valoare a tranzacţiilor de 881,76 milioane de lei (179,05 milioane de euro), din care 878,26 milioane de lei (178,33 milioane de euro) au fost schimburi cu acţiuni, cele mai multe aparţinând OMV Petrom.

Indicele principal BET s-a depreciat cu 1,46%, până la 11.931,60 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat un declin de 1,53%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a încheiat pe minus cu 1,52%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a pierdut 2,20% din valoare.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în scădere cu 1,32%, dar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a consemnat o coborâre de 1,39%.

Pe de altă parte, indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, s-a depreciat cu 0,09%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile OMV Petrom, cu 90,87 milioane de lei, urmate de titlurile Băncii Transilvania, care au generat schimburi în valoare de 5,21 milioane de lei, şi de cele ale Romgaz - 4,4 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Bermas (+7,96%), Vrancart (+4,7%) şi Rompetrol Rafinare (+1,86%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile UCM Reşiţa (-14,23%), Carbochim (-14,04%) şi Impact Developer&Contractor (-5,79%).

 

Vezi şi: În plin așa-zis boicot, companiile cu capital austriac se simt bine în România

 

Cum se simt marile companii cu capital austriac care activează în România și care sunt tranzacționate la Bursa de Valori București pe fondul scandalului declanșat de refuzul Austriei de a accepta intrarea României în Schengen? Deocamdată, starea lor de sănătate nu pare  afectată nici de furia românilor, mulți dintre care au anunțat că vor boicota tot ce are legătură cu Austria, nici de dezbaterile aprinse din Parlamentul European, nici de reacțiile critice venite din partea multor, foarte multor politicieni români, austrieci chiar și europeni.  Citeşte mai departe aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu

Viktor Orban lansează programul "Prima casă" în Ungaria

Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.


pixel