Burse de 720 de euro pentru studenții din USAMV. Cum se pot obține
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Răzvan Teodorescu, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, a explicat cum pot studenții să primească burse, în cadrul unui interviu difuzat de DCNews.

Bursele pe care le pot obține studenții sunt cele prin intermediul programului Erasmus. Acestea se ridică la 520 de euro însă universitatea mai acordă suplimentar, fiecărui student, lunar, încă 200 de euro pentru cei care intră în aceste programe. Bursa Erasmus este între patru și șase luni. Prin urmare, școala acordă acest supliment în ideea de a-i stimula pe studenți să meargă și să se pregătească în străinătate și să observe ce se întâmplă și acolo și să se întoarcă în țară unde vor aduce experiența și cunoștințele dobândite, a explicat Răzvan Teodorescu.

Universitatea pune accent pe practică

"Pe lângă baza de practică pe care o folosim pentru lucrările practice, ca studenţii să iasă imediat în livadă să vadă ceva, sau în parc să observe nişte plante sau nişte specii, avem şi staţiunile didactice. Una e la Moara Domnească, aici la 15 km depărtare de Bucureşti, unde avem o fermă mixtă, avem animale, partea de pomicultură, partea de cultură mare, avem şi luciu de apă pentru colegii de la Ingineria şi gestiunea produselor animaliere. 

Universitatea produce vin

După aceea, mutându-ne din proximitatea Bucureştiului, ne mutăm la celelalte staţiuni, la Pietroasa Istriţa, de lângă Buzău, la 100 km, unde iarăşi avem o bază de practică foarte bine dezvoltată. La Pietroasa avem viţă de vie şi partea de vinificaţie, am reuşit să avem în urma cercetărilor nişte soiuri de viţă vie şi producem vin cu sprijinul studenţilor şi absolvenţilor. La toate aceste staţiuni nu lucrează decât foşti studenţi ai noştri, astfel că există un exemplu că funcţionează. Am vrut să arătăm că dacă un student este conştiincios, este responsabil, poate să facă faţă, să facă practică în activitate", a declarat Răzvan Teodorescu la DCNews TV. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel