Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Indicele mondial MSCI, care urmărește acțiunile din 49 de țări, a crescut la cel mai înalt din 6 martie. Indicele este în scădere cu peste 8% fațăd e aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul blocajelor care au împins multe economii în contracție.
Principalul indice european MSCI a atins și el valori maxime de trei luni, iar STOXX 600 a crescut cu aproximativ 1,2%, până la niveluri care nu au fost văzute începând cu 6 martie.
În China, Japonia și Coreea de Sud, unde COVID-19 este relativ limitat, indicii bursieri s-au redresat substanțial până la doar 5-6% sub nivelul maxim al acestui an.
Există câteva semne de redresare a activității de afaceri pe măsură ce guvernele își repornesc economiile, cu toate că eliminarea restricțiilor ar putea declanșa un al doilea val de infecții.
Companiile din zona euro au suferit o altă contracție majoră a activității în luna mai. Deși există semne că perioada cea mai rea a trecut, ar putea trece câteva luni înainte de revenirea la creștere.
4,5 miliarde de lei, câștigate de BVB săptămâna trecută
Optimismul economic a susținut valutele sensibile la risc și a împins în jos dolarul, care a atins un nivel minim din ultimele trei luni față de un coș de valute comparabile.
Petrolul a crescut miercuri, cu Brent peste 40 de dolari barilul pentru prima dată începând cu luna martie, pe fondul redcuerilor d eproducție anunțate de producătorii majori.
Petrolul Brent cu livrare în luna august a crescut în jurul valorii de 1,2%, la 39,11 dolari barilul, ajungând la 40,53 doplari în timpul sesiunii. Referința americană West Texas Intermediate (WTI) a crescut la cel mai înalt nivel din 6 martie, dar a încheiat în scădere, la 36,45 dolari.
Prețul spot al aurului a scăzut cu 0,6% până la aproximativ 1.717 dolari pe uncie.
Euro, care a crescut peste 1,12 dolari pentru prima dată în 11 săptămâni la începutul tranzacționării pe piața londoneză, este pe cale de a consemna o creștere consecutivă timp de șapte zile față de dolar - cea mai lungă serie din decembrie 2013.
La București indicele BET se apropie de 9.000 de puncte, la 8.950,31, cu un plus de 1,54% și cu cele mai lichide companii cu creșteri ce ajung și la 4,73% (Banca Transilvania).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...