Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,05%, până la 12.194,99 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat o creştere de 0,03%.
Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe plus cu 0,10%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI a câştigat 0,40%.
Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în scădere cu 0,17%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 0,24%.
Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a crescut cu 0,49%.
Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Fondul Proprietatea, cu 14,7 milioane de lei, urmate de cele ale Băncii Transilvania, care au generat schimburi în valoare de 9,65 milioane de lei, şi de titlurile OMV Petrom - 8,06 milioane de lei.
Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Socep, care s-au apreciat cu 5,71%, urmate de cele ale Altur (+3,26%) şi Romgaz (+1,7%).
Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Turbomecanica (-5,91%), Şantierul Naval Orşova (-5,62%) şi Promateris (-4,93%).
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de luni, cu o valoare a tranzacţiilor de 38,819 milioane de lei (7,853 milioane de euro).
Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,52%, până la 12.188,84 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat o scădere de 0,44%.
Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe minus cu 0,66%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI a pierdut 1,34% din valoare.
Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în scădere cu 0,78%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 0,75%.
Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a scăzut cu 0,05%.
Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Fondul Proprietatea, cu 12,552 milioane de lei, urmate de cele ale Băncii Transilvania, care au generat schimburi în valoare de 3,831 milioane de lei, şi de titlurile Romgaz - 3,763 milioane de lei.
Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Mecanica Fină, care s-au apreciat cu 6,21%, urmate de cele ale Romcab (+5,15%) şi Oil Terminal (+4,26%).
Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile COS Târgovişte (-7,89%), SIF Banat Crişana (-3,21%) şi Romgaz (-3,08%). Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pieţele financiare şi-ar putea...
Ministerul Finanţelor continuă...
România se numără din nou...
Bluesky, platforma socială descentralizată care a...
Bitcoin continuă să surprindă...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa...
Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.
Rusia este principalul...
Banca Naţională a comunicat...
Autoritatea Electorală...
Gabriel Zetea, noul președinte...
Declarațiile președintelui ales...
O analiză a BERD pe această...
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...
Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...
O realitate care ridică semne...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Una dintre cele mai mari și...
Confortul și funcționalitățile...
Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...