Acord comercial istoric între Washington și Bruxelles
Președintele american Donald Trump a anunțat duminică...
Un birou special din cadrul Departamentului de Securitate Internă a SUA lucrează la un proiect inedit. Acesta va permite utilizarea roboților cu patru picioare pentru patrularea graniței comune cu Mexicul, scrie publicația TechCrunch.
Robo-câinele dezvoltat de Biroul de Știință și Tehnologie va fi o soluție bună pentru porțiunile frontierei în care personalul uman nu poate interveni.
Autoritățile au dezvoltat robotul în colaborare cu compania Ghost Robotics din Philadelphia, specializată în producția roboților militari și a mașinilor de patrulare
Potrivit versiunii oficiale, sarcinile roboților de frontieră se vor limita la patrulare. Robo-câini vor avea două moduri: cel în care pot fi controlați de la distanță și modul de patrulare autonomă.
Se observă că nu există date despre echiparea acestor roboți cu arme. Un purtător de cuvânt al Ghost Robotics a declarat că producătorul dezvoltă roboți, îi vinde armatei și nu este interesat de ce modificări sunt apoi făcute de către client.
Ministerul, la rândul său, nu a precizat încă momentul în care roboții de frontieră vor fi trimiși în misiune, dar a spus că testele pe teren au început deja.
Robo-câini sunt testați atât în spații deschise, cât și în clădiri, iar armele atașate nu sunt încă folosite, active fiind doar dispozitivele de vedere pe timp de noapte.
Un alt producător binecunoscut de câini roboți este Boston Dynamics care, deși în negocieri avansate cu DARPA, nu a fost de acord să meargă până acolo încât să înarmeze robotul cu o pușcă cu lunetă, scrie publicația citată.
Cei de la Hyundai au prezentat noul robot cu patru picioare Boston Dynamics, care se numește Factory Safety Service Robot și are rolul de a patrula în fabrica Kia din Coreea de Sud.
Robotul de serviciu are la bază robotul Spot cu patru picioare, fabricat de Boston Dynamics, care dispune de inteligență artificială, navigație autonomă, tehnologii de control de la distanță și un sistem de inteligență artificială.
Cu un echipament de detecție termică, încorporat și un Lidar 3D (scanare laser), agentul de pază robotizat este capabil să detecteze persoane, să monitorizeze temperaturile periculoase care pot semnala un risc de incendiu, precum și alte tehnologii dezvoltate de laboratorul de robotică Hyundai Motor Group pentru a rezolva diverse probleme specifice mediului de lucru industrial.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Președintele american Donald Trump a anunțat duminică...
- Antreprenorii români îmbătrânesc: peste două treimi...
România riscă să încheie anul...
Fostul mare campion de tenis...
Recolta de grâu a României ar...
Numărul beneficiarilor de pensii speciale a ajuns, în...
Confederaţia patronală...
Capitalizarea Bursei de la...
Zeci de localități din opt...
Pentru prima dată din anii ’90,...
Modificările de TVA care intră...
Curtea Constituțională a...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...