Călin Rangu: ISF împreună cu ASE au singurul master de actuariat din România
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Călin Rangu, șeful ISF
Călin Rangu, șeful ISF
Călin Rangu, președintele Institutului de Studii Financiare, a oferit detalii despre felul cursurilor care se organizează la instituția pe care o conduce, la interviurile DCBusiness și DCNews.

Șeful ISF a spus că aceste cursuri nu se adresează obligatoriu doar brokerilor care se și certifică aici, aici se organizează și diverse cursuri de management, de formatori, social selling, leadership etc. Cătălin Rangu a mărturisit în acest context că unul dintre cei mai importanți clienți ai ISF este o bancă și sunt mulți cei din această zonă care urmează cursurile organizate aici.

”Cursurile sunt de două feluri, unele cursuri sunt de participare altele de absolvire, la unele este necesar un examen la altele nu”, a explcat Cătălin Rangu.

Citește și: Rangu despre meseria de broker: E bănoasă

”ISF emite inclusiv certificări internaționale. De pildă cei care urmează cursurile Chartered of Insurance Institute pot să se certifice la noi, aceștia ne mai având nevoie să plece din nou în Marea Britanie”, a mai spun Călin Rangu.

Șeful ISF a mai dezvăluit că instituția are un master împreună cu ASE-ul, singurul master de actuariat din România, aceștia fiind practic matematicieni care se ocupă de măsurarea și gestionarea riscului și a incertitudinii într-o firmă de asigurări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel