Camilla, Regina Consoartă a Marii Britanii, renunţă la o tradiţie veche de secole

Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Camilla, Regina Consoartă a Marii Britanii, renunţă la o tradiţie veche de secole
Camilla, Regina Consoartă a Marii Britanii, renunţă la o tradiţie veche de secole
Camilla Parker, Regina Consoartă a Regatului Unit al Marii Britanii, a decis să renunțe la o tradiție a Palatului Buckingham care datează de secole şi a instituit o nouă regulă.

Aceasta renunță la „ladies-in-waiting”, adică femeile care îndeplinesc rolul de însoțitor, consilier și secretar al Reginei, încheindu-se astfel o tradiţie veche de secole de la Palatul Buckingham.

Regina Consoartă a decis însă ca femeile să fie înlocuite cu șase asistenți care se vor numi „însoțitori ai Reginei” sau ”Companionii Reginei”.

Femeile care au fost în slujba reginei Elisabeta a II-a au rămas la Buckingham, dar acum sunt „doamne ale gospodăriei”. Un purtător de cuvânt al Palatului a declarat că vor „continua să o ajute pe Majestatea Sa să găzduiască evenimente formale la Palatul Buckingham”, potrivit Daily Mail.

Femeile care vor ocupa noul rol fac parte din cercul restrâns al regelui și al reginei. Anumite însoțitoare ale Reginei vor apărea pentru prima oară în public, marți, 29 noiembrie, la o recepție la Palatul Buckingham, la un eveniment caritabil.

„Rolul însoțitorului reginei va fi acela de a sprijini regina consoartă în unele dintre îndatoririle sale cheie oficiale și de stat”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Funerariile Reginei Elisabeta a II-a: Costurile uriașe ale unei ceremonii impresionante

Britanicii și-au luat rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a. Au fost 12 zile de doliu național în care sute de mii de locuitori ai Regatului Unit au stat chiar și 13 ore la coadă pentru se înclina în fața sicriului. Au fost momente emoționante, transmise în întreaga lume. O ceremonie cu adevărat impresionantă, extrem de bine pusă la punct, cu o mobilizare extraordinară de oameni. Nu au existat abateri de la program, totul a decurs lin, conform planului la care s-a lucrat în ultimele două decenii, conform indicațiilor date de Suverana însăși. 

Dincolo de durere, importanța acestui eveniment care, potrivit analiștilor, încheie o epocă a istoriei lume, se ridică întrebarea: cât a costat întreaga operațiune? Deocadată nu există cifre oficiale, dar în mass-media au apărut deja speculațiile. 

Fiecare bănuț are o justificare 

Astfel, unii au estimat că înmormântarea va costa între 10 milioane și 30 de milioane de lire sterline în timp ce alții vorbesc de mai multe "miliarde", The Economic Times mergând până la a avansa suma de 6 miliarde de lire sterline. Pentru fiecare bănuț există însă o justificare. 

Spre exemplu, numai măsurile de securitate, de o amploare nemaivăzută în Marea Britanie și pentru care au fost mobilizați 10.000 de polițiști și armata, vor costa în jur de 6,5 milioane de lire sterline. În plus, bursele londeze au avut zile libere, la fel cum și sistemul bancar a fost închis, ceea ce va costa economia britanică  milioane de euro, deși o parte din această sumă va fi compensată de veniturile din turism. 

Ca să nu mai vorbim de multiplele costuri asociate cu modificarea bancnotelor, monedelor, pașapoartelor, timbrelor etc. Nu trebuie uitate magazinele care, foarte multe dintre ele, în special cele din Londra, au rămas închise zile la rând, oamenii care au primit liber pentru a-și lua rămas bun de la regina care a domnit 70 de ani. Și multe, foarte multe alte detalii, practic, dar care sporesc costurile acestei ceremonii care s-a întins pe 12 zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Certificat de înregistrare fiscală / Ilustrație: DCBusiness
Sebastian Burduja
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Donald Trump
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Locuri de muncă
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Unsplash
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik

pixel