Campanie de mesaje false în numele ANAF. Mesajul instituției
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
ANAF avertizează asupra mesajelor false
ANAF avertizează asupra mesajelor false
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) trage un nou semnal de alarmă și atrage atenția contribuabililor.

ANAF atenţionează cu privire la o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt informaţi despre "discrepanţe în evidenţa fiscală".

"Mesajului îi este anexat un document, "evidenţa fiscală", pe care vă sfătuim să nu îl deschideţi! Reiterăm următoarele: nu deschideţi aceste emailuri şi nu accesaţi documentele anexate sau linkurile din conţinut; nu transmiteţi bani către conturile menţionate!", se spune într-un comunicat al instituţiei remis miercuri AGERPRES.

ANAF precizează că Serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituţia. De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la Call Center ANAF 0314039160.

Citește și:

Ce mai scoate ANAF la licitație: Printre altele, pietre prețioase

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) organizează, în perioada imediat următoare, licitaţii publice pentru vânzarea de obiecte din metale şi/sau pietre preţioase care au un preţ cumulat de pornire a licitaţiilor de aproape două milioane de lei, a anunţat miercuri instituţia.

Pentru licitaţiile care se vor organiza în Bucureşti, la sediul ANAF, în data de 23 noiembrie 2022, preţul total de pornire a licitaţiilor pentru 34 de gropuri care cuprind obiecte din aur, argint şi pietre preţioase este de peste 1,5 milioane de lei.

Astfel de acţiuni de valorificare a bunurilor intrate în proprietatea privată a statului prin licitaţie publică vor avea loc şi în Târgu Jiu sau Braşov.

În data de 14 noiembrie 2022, la sediul Serviciului teritorial de valorificare bunuri nr. 4 din localitatea Târgu Jiu se va desfăşura o licitaţie pentru valorificarea unui grop care cuprinde obiecte din aur cu valoarea de pornire a licitaţiei de 9.418,43 lei. În 16 noiembrie 2022, la sediul Serviciului teritorial de valorificare bunuri din localitatea Braşov se va organiza licitaţie pentru valorificarea a două gropuri, un grop care cuprinde obiecte din aur cu valoarea de pornire a licitaţiei de 65.078,22 lei şi un grop care cuprinde obiecte din aur cu valoarea de pornire a licitaţiei de 326.647,03 lei.

Anunţurile se găsesc pe portalul ANAF, la rubrica INFO ANAF/Anunţuri/Valorificare bunuri din proprietatea privată a statului şi cuprind toate informaţiile necesare înscrierii la licitaţie.

"Reamintim că ANAF, prin Direcţia operativă de valorificare bunuri confiscate - Direcţia generală de executări silite cazuri speciale, a realizat, în ultima lună, încasări semnificative la bugetul de stat de aproape 600.000 de lei, prin valorificarea unor gropuri de obiecte metale şi/sau pietre preţioase", se mai spune în comunicat. 

Citește și:

ANAF va publica lista persoanelor juridice fără obligaţii restante

Guvernul a aprobat, miercuri, ordonanţa de modificare a Codului de Procedură Fiscală, care prevede, între altele, ca ANAF să publice lista contribuabililor, persoane juridice, care şi-au declarat şi achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi nu figurează cu restanţe, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

"Ordonanţa pentru modificarea şi completarea legii 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală introduce noi reglementări de simplificare şi îmbunătăţire a legislaţiei de procedură fiscală, adaptând-o, totodată, la evoluţii internaţionale, recomandări şi bune practici recomandate la nivelul OCDE, care, după cum ştiţi, a eliberat României foaia de parcurs pentru aderare şi ca atare toate aceste proceduri specifice statelor dezvoltate, economiilor dezvoltate ale lumii sunt adoptate treptat în legislaţia României", a afirmat Cărbunaru, după şedinţa de Guvern.

El a precizat că ordonanţa urmăreşte, în primul rând, îmbunătăţirea echilibrului în relaţia dintre contribuabili şi organele fiscale.

"Aş vrea să vă dau câteva exemple legate de astfel de îmbunătăţiri ale sistemului legislativ: în primul rând, îmbunătăţirea echilibrului în relaţia dintre contribuabili şi organele fiscale pentru a consolida şi dezvolta creşterea încrederii contribuabililor în administraţia fiscală. Astfel ANAF urmează să publice pe site-ul propriu lista contribuabililor, persoane juridice care şi-au declarat şi achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi nu figurează cu obligaţii restante", a adăugat Cărbunaru.

Potrivit lui Cărbunaru, "se introduce posibilitatea restituirii taxei pentru soluţia fiscală anticipată, dacă în astfel de situaţii contribuabilul renunţă la această soluţie, iar pentru constituirea garanţiilor se creează posibilitatea eşalonării creanţelor, precum şi pentru eşalonările succesive". Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel