CFA România: Depreciere a leului în următoarele 12 luni. Ce se va întâmpla cu inflaţia
Indicatorul de Încredere...
La nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piaţă sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP şi Bitcoin Cash.
Valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor existente la nivel global a atins un maxim de 2.900 de miliarde de dolari în luna noiembrie 2021, însă este într-o continuă scădere de la începutul acestui an. Numai în ultimele două luni valoarea de piaţă a criptomonedelor a scăzut cu 1.000 de miliarde de dolari pe măsură ce investitorii au renunţat la activele considerate riscante în contextul inflaţiei ridicate şi a îngrijorărilor că majorarea dobânzilor de către băncile centrale va afecta creşterea economică.
Cotaţia bitcoin, cea mai importantă criptomonedă, a scăzut luni cu 10% până la 23.750 de dolari, cea mai scăzută valoare din ultimele 18 luni. De la începutul anului şi până în prezent bitcoin a pierdut aproximativ 50% din valoare. O altă criptomonedă importantă, ether, a pierdut 15% din valoare până la 1.210 dolari.
"În condiţiile în care inflaţia se dovedeşte un adversar mai dificil decât se preconiza, Bitcoin şi Ether continuă să sufere în ringul bursier. Ele sunt primele victime ale fugii dinspre activele riscante, pe măsură ce investitorii sunt preocupaţi de creşterea explozivă a preţurilor de consum în întreaga lume" susţine Susannah Streeter, analist la Hargreaves Lansdown.
Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb şi care poate fi transferată, stocată şi tranzacţionată în mod electronic.
Celsius Network va întrerupe retragerile şi transferurile între conturi din cauza „condiţiilor extreme de pe piaţă”, a anunţat luni compania, în cel mai recent semn de presiune în industria crypto, informează Ziarul Financiar.
Bitcoin a extins scăderile anterioare după anunţul Celsius, scăzând cu peste 6% până la 24.888 dolari, un minim al ultimelor 18 luni. Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, a scăzut cu peste 8%, la 1.303 dolari, cel mai scăzut nivel din martie 2021.
„Luăm această măsură necesară... pentru a stabiliza lichidităţile şi operaţiunile în timp ce luăm măsuri pentru a păstra şi proteja activele”, a anunțat compania într-o postare pe blog.
„În plus, clienţii vor continua să acumuleze recompense în timpul pauzei, în conformitate cu angajamentul nostru faţă de clienţii noştri”, se arată în anunț.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicatorul de Încredere...
Un studiu publicat de Banca...
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...