Carduri sociale 250 lei. S-a modificat din nou lista magazinelor în care pot fi folosite - Cea mai nouă actualizare
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Vouchere sociale
Vouchere sociale
Nouă actualizare a listei magazinelor în care pot fi folosite cardurile/voucherele sociale de 250 de lei. 

În funcţie de localitatea în care se află, beneficiarii au primit carduri eliberate de către Sodexo, Up Romania sau Edenred. Lista actualizată poate fi consultată aici pentru fiecare tip de card în parte (Important: pentru a deschide lista, click pe fiecare card în parte; pentru accesarea listei este nevoie de programul Excel)

Rețea magazine afiliate Sodexo – actualizare 9 august 2022

Rețea magazine afiliate Up Romania – actualizare 16 august 2022

Rețea magazine afiliate Edenred – actualizare 29 august 2022.

 

Pentru a veni în ajutorul beneficiarilor, MIPE răspunde celor mai frecvente întrebări adresate pe tema voucherelelor sociale:

 

1. Cât timp va fi oferit acest sprijin?

Voucherele se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului.

2. Trebuie să depun vreo cerere pentru a primi cardul?”

Nu. Dacă vă numărați printre persoanele eligibile, așa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), cardul va fi livrat către dumneavoastră de către angajații Poștei Române, fără să fie nevoie să demarați dumneavoastră vreo procedură în acest sens. În cazul în care îndepliniți criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranșa I nu veți intra în posesia cardului, vă rugăm să vă adresați celui mai apropiat oficiu poștal, de unde veți primi îndrumări.

3. Unde găsesc instrucțiuni despre folosirea cardului?

Cardurile vor fi însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre operatorii economici parteneri și un număr de telefon pentru cazurile în care întâmpinați probleme.

Emitenților de carduri le-au fost alocate județele astfel:

Sodexo: Bihor, Bistrița Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Arad, Călărași, Hunedoara, Timiș

UP Romania: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, București, Ilfov, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea

Edenred: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman

 

Numerele de telefon oficiale la care puteți suna în cazul în care întâmpinați probleme în utilizarea cardurilor sunt următoarele:

Edenred: 021 301 33 03

Sodexo: 021 204 46 64

UP România: 0374 66 22 73.

 

 

Citeşte şi: Carduri sociale 250 lei. Începe alimentarea cu a doua tranşă de bani. Programul ar putea fi prelungit până în 2026

 

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a venit cu informaţii de ultimă oră despre cardurile sociale de 250 de lei. Iar veştile sunt foarte bune pentru beneficiari. Prima dintre ele este aceea că începe alimentarea acestora cu a doua tranşă de bani, iar a doua este aceea că programul ar putea fi prelungit până în 2026. 

"La această oră noi am virat deja unităţilor emitente banii necesari pentru plata tranşei a doua şi, desigur, începând de astăzi sau cel târziu luni banii urmează să intre pe cardurile beneficiarilor de vouchere sociale şi, în felul acesta, cei care au fost pe listele de beneficiari au viraţi banii şi pot să îi folosească pentru produsele alimentare.

Mai este şi cea de-a doua categorie, a celor nou intraţi în drepturi. Aceştia sunt în număr de 91.000 şi pentru ei va trebui să parcurgem toate cele trei etape de emitere, distribuţie şi încărcare a cardurilor, dar cel mai târziu în prima parte a lunii septembrie vom vira banii şi pentru această categorie de beneficiari", a declarat, vineri, la Antena 3, Marcel Boloş. 

Întrebat despre ideea ca aceste carduri să fie acordate până în anul 2026, ministrul a răspuns: "Într-adevăr, suntem în discuţii cu Comisia Europeană şi sperăm să putem da în curând această veste pentru beneficiarii voucherelor sociale, pentru o parte din această categorie de beneficiari să putem onora până în 2026-2027, când se termină perioada de programare aceste drepturi fiind un sprijin aşteptat de marea parte dintre beneficiari şi un ajutor într-o perioadă complicată de criză". 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel