Efectele măsurilor fiscale. România, mai puţin atractivă pentru investitori - Analiză
Măsurile fiscale luate în regim...
Peste 2,5 milioane de români, aflați în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie, au primit aceste ajutoare în valoare de 250 lei la 2 luni.
Nu de puține ori însă, oamenii nu știu dacă au primit banii sau câți bani mai au pe carduri iar când ajung la casele de marcat pot întâmpina dificultăți.
Verificarea sumelor disponibile se poate face, pentru cei care au telefoane inteligente, prin aplicațiile puse la dispoziție de emitenții cardurilor și care se regăsesc pentru telefoanele android în Magazin Play sau Play Store. Toți cei trei emitenți, Edenred, Sodexo și UpRomania au astfel de aplicații care pot fi descărcate din Magazin Play sau Play Store și instalate pe telefon.
Beneficiarii, pentru a verifica câți bani mai au disponibili pe carduri, după ce și-au instalat aplicația, trebuie să își facă un cont prin introducerea datelor pe care această aplicație le cere.
După ce aplicația a fost instalată și setată, beneficiarii pot verifica câți bani mai au în cont. Mai mult decât atât, aplicația semnalează și când au fost virați banii cât și sumele care au fost cheltuite.
În cazul în care beneficiarul cardurilor nu dispune de un telefon inteligent, acesta poate apela prin telefon la Serviciul Clienți al emitentului cardului pentru a afla soldul dar și alte informații.
Atunci când sunt distribuite cardurile, acestea sunt însoțite și de o scrisoare unde este prezentat modul în care poate fi utilizat cardul inlcusiv codul PIN. Acesta va trebui introdus în POS în cazul în care se fac cumpărături de peste 100 de lei.
Citește și:
Carduri sociale 250 de lei. Numărul de telefon la care se poate suna în cazul neclarităților
Ajutorul social de 250 de lei are ca scop sprijinul temporar pentru anumite categorii de persoane vulnerabile.
În ordonanța de urgență care reglementează acordarea acestui sprijin material se menționează că beneficiarii sunt categoriile de persoane vulnerabile și are drept scop compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana pentru asigurarea traiului zilnic, prin acordarea unor tichete sociale pe suport electronic, pentru achiziționarea de produse alimentare și/sau pentru asigurarea de mese calde. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...