Acestea sunt câteva dintre reducerile de personal anunțate începând cu luna decembrie, eșalonat pe domenii, conform Reuters.
* Bosch: Furnizorul de echiopamente și componente pentru industria auto a declarat pe 18 ianuarie că va reduce 1.200 de locuri de muncă în divizia sa de dezvoltare de software până la sfârșitul anului 2026. Pe 23 februarie, compania a declarat că va reduce 3.500 de locuri de muncă în divizia sa de electrocasnice, BSH Hausgeraete. De asemenea, intenționează să reducă până la 1.500 de locuri de muncă în două locații din Germania până în 2025, a declarat în decembrie.
* Continental: Furnizorul de piese auto a anunțat pe 14 februarie că va reduce cu 1.750 de locuri de muncă din divizia sa de cercetare și dezvoltare din domeniul auto până la sfârșitul anului 2025. Acesta a semnalat în noiembrie mii de reduceri de locuri de muncă în această unitate.
* Forvia: Producătorul francez de piese auto a declarat pe 19 februarie că va reduce până la 10.000 de locuri de muncă în Europa până în 2028.
* Polestar: Producătorul de vehicule electrice Volvo Car, susținut de Geely, a declarat pe 26 ianuarie că va reduce aproximativ 450 de locuri de muncă la nivel global, adică aproximativ 15% din forța de muncă a companiei.
* Stellantis: Sindicatele au declarat pe 26 martie că producătorul auto a ajuns la acorduri voluntare pentru a reduce cel puțin 2.500 de locuri de muncă în Italia, în condițiile în care a redus, de asemenea, locurile de muncă în SUA și Franța.
* Volvo: Producătorul suedez de camioane intenționează să elimine 250 de locuri de muncă la uzina Tuve din Gothenburg, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al companiei.
* Banco BPM: Banca italiană a anunțat pe 12 decembrie că va concedia 1.600 de angajați, dar a promis să angajeze 800 de tineri.
* Barclays: Banca se pregătește să elimine sute de locuri de muncă în cadrul departamentului de investiții, au declarat pentru Reuters, la 20 martie, surse familiare cu acest subiect.
* BNP Paribas Bank Polska: Banca poloneză a convenit în decembrie cu sindicatele asupra disponibilizărilor a până la 800 de angajați în perioada 2024-2026.
* Deutsche Bank: Banca germană a anunțat la 1 februarie că va reduce 3.500 de locuri de muncă în back office, puțin sub 4% din forța de muncă.
* Lloyds: Cea mai mare bancă autohtonă din Marea Britanie va reduce aproximativ 1.600 de posturi în sucursalele sale, a anunțat pe 25 ianuarie.
* Societe Generale: Banca franceză a anunțat pe 5 februarie că va reduce aproximativ 900 de locuri de muncă la sediul central din Paris prin plecări voluntare.
* Nibe Industier: Producătorul suedez de soluții de încălzire a eliminat 340 de posturi în Suedia, a anunțat la 18 martie.
* Sandvik: Producătorul suedez de echipamente miniere a declarat pe 25 ianuarie că intenționează să reducă aproximativ 1.100 de locuri de muncă.
* Tata Steel: Divizia olandeză a producătorului indian de oțel a declarat pe 19 ianuarie că va închide două fabrici din Marea Britanie până la sfârșitul anului 2024, reducând până la 2.800 de locuri de muncă, al doilea anunț de concediere de la 13 noiembrie.
* Valmet: Se află în negocieri pentru a concedia aproximativ 130 de persoane, a declarat compania la 15 februarie.
* Barry Callebaut: Producătorul elvețian de ciocolată a declarat presei pe 26 februarie că se pregătește să elimine aproximativ 2.500 de locuri de muncă.
* H&M: Retailerul suedez de modă intenționează să închidă mai mult de o cincime din magazinele sale și să concedieze 588 de angajați din Spania, au declarat sindicatele pe 26 ianuarie.
* Sainsbury: Compania a declarat pe 29 februarie că intenționează să reducă aproximativ 1.500 de posturi.
* Unilever: Grupul de bunuri de larg consum a anunțat pe 19 martie un nou program de reducere a costurilor care ar urma să elimine 7.500 de locuri de muncă.
* Ericsson: Firma suedeză de telecomunicații a declarat pe 25 martie că plănuiește o reducere a numărului de angajați de aproximativ 1.200 de posturi în Suedia.
* SAP: Compania germană de software a declarat pe 24 ianuarie că va restructura 8.000 de locuri de muncă în cadrul unui impuls către inteligența artificială.
* Telefonica: Operatorul de telecomunicații a ajuns la 3 ianuarie la un acord cu sindicatele pentru a concedia până la 3.421 de angajați în Spania până în 2026.
* Vodafone: Vodafone Germania a declarat pe 26 martie că programul său de transformare va afecta aproximativ 2.000 de locuri de muncă.
* Bayer: Producătorul german de medicamente a declarat pe 17 ianuarie că a convenit cu sindicaliștii asupra reducerii semnificative a locurilor de muncă în domeniul managementului până la sfârșitul anului 2025, fără a preciza un număr.
* Deliver Hero: Compania de livrări a declarat pe 18 decembrie că va închide centrele tehnologice din Turcia și Taiwan și va ajusta numărul de angajați la sediul său din Berlin, fără a preciza cifrele.
* Evonik: Grupul de produse chimice a anunțat pe 4 martie reducerea a până la 2.000 de locuri de muncă la nivel mondial până în 2026.
* Fidelity: Managerul de fonduri intenționează să elimine aproximativ 1.000 de locuri de muncă la nivel global până în 2024, potrivit unei note interne consultate de Reuters.
* Kuehne+Nagel: Grupul elvețian de logistică a declarat pe 1 martie că va concedia mai puțin de 2% din personalul său și că în prezent îngheață angajările.
* Neste: Rafinăria finlandeză de petrol a declarat pe 13 martie că va elimina 320 de posturi în Finlanda și 70 în afara țării.
* Roche: Compania elvețiană de medicamente a declarat pe 9 februarie că va reduce numărul de locuri de muncă, dar mai puțin decât cele 345 de posturi raportate de site-ul local Muula.
* Shell: Compania petrolieră a început să reducă numărul de locuri de muncă, dincolo de reducerea de 15% anunțată anterior, în divizia sa cu emisii reduse de dioxid de carbon, a anunțat Bloomberg News pe 21 decembrie.
* Stora Enso: Firma forestieră finlandeză a declarat la 1 februarie că ar putea concedia aproximativ 1.000 de angajați în 2024.
* SKY: Grupul media britanic, deținut de compania americană Comcast, va desființa 1.000 de locuri de muncă în 2024, au declarat surse familiare cu acest subiect pe 30 ianuarie.
* Universal Music Group: Casa de discuri a declarat pe 12 ianuarie că va concedia o parte din angajați în 2024, fără a preciza un număr.
* Worldline: Compania franceză de plăți digitale își va reduce forța de muncă cu aproximativ 8% la nivel global, a declarat pe 7 februarie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...