Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, a pledat pentru negocieri la nivel ministerial privind pacea în Ucraina. Politicianul a afirmat că întâlnirile la nivel înalt pot avea loc încă din luna septembrie. Potrivit oficialilor UE, Borrell s-a referit la o inițiativă similară a Adunării Generale a ONU, relatează Politico.
”Doar Rusia poate opri acest lucru, pentru că Rusia l-a început și, din acest motiv, Rusia trebuie să-l oprească”, a declarat Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe la Santander, Spania, cu privire la război. Summitul din septembrie, dacă se va realiza, va urma seriei de negocieri din august, la care au participat reprezentanți a 40 de țări, inclusiv China, la Jeddah, în Arabia Saudită.
Înalt Reprezentantul UE și fost cancelar al Austriei Alexander Schallenberg, a participat la seminarul Quo Vadis Europa, organizat la Santander, alături de ministrul austriac de externe Gabrielius Landsbergis. Austria nu a livrat arme Ucrainei până în prezent, iar cancelarul austriac Karl Nehammer a fost primul lider european care s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Moscova.
Schallenberg a afirmat că: ”Arătăm o poziționare constructivă și oferim mai mult sprijin pe partea umanitară decât pe cea militară”.
Totodată, fostul cancelat a mai adăugat că Austria este neutră din punct de vedere militar, dar nu și din punct de vedere al valorilor. Schallenberg a vorbit, de asemenea, despre faptul că securitatea Austriei depinde de faptul dacă țările puternice din punct de vedere militar, în special puterile nucleare, mențin sistemul internațional de pace.
Nu este pentru prima dată când posibilitatea păcii este evocată în forurile occidentale. Ziarul american Foreign Affairs, care se ocupă de relații internaționale, a discutat deja în mai multe articole despre posibila pace în Ucraina, inclusiv dacă istoria poate ajuta la implementarea acesteia.
Printre altele, revista a scris că Occidentul trebuie să încerce să asigure o pace pe termen lung cu Moscova, deoarece, în caz contrar, după ce războiul se va încheia, Rusia ar putea fi exilată definitiv din comunitatea internațională, ceea ce ar putea fi considerată ca o nouă amenințare iar această țară va rămâne furioasă și cu sentimentul că a fost umilită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
Dana Tănase, directorul...
"Make the impossible possible"...
Informare oficial din partea...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...