În primul său interviu, acordat miercuri cotidianului financiar japonez Nikkei din închisoarea din Tokyo, unde se află începând din data de 19 noiembrie, Ghosn a recunoscut că a existat un plan care viza integrarea Renault, Nissan şi Mitsubishi Motors, adăugând că acest plan a fost discutat cu directorul Nissan, Hiroto Saikawa, în luna septembrie a anului trecut. Ghosn susţine că a dorit să îl includă şi pe directorul general de la Mitsubishi Motors, Osamu Masuko, în aceste discuţii, însă "Saikawa a dorit ca discuţiile să se desfăşoare faţă în faţă".
Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia pe 19 noiembrie 2018, fiind bănuit de o serie de nereguli financiare în calitate de preşedinte al constructorului auto japonez Nissan, partenerul Renault. Ghosn este acuzat în special că a primit plăţi în valoare de 7,82 milioane euro prin intermediul Nissan-Mitsubishi B.V., o societate mixtă cu sediul în Olanda.
Numai 20 de minute
Lui Ghosn i s-a permis să vorbească timp de 20 de minute cu jurnaliştii de la cotidianului financiar japonez Nikkei. În cursul acestui interviu, Ghosn a respins acuzaţiile de nereguli financiare care i se aduc precizând că plăţile de care a beneficiat au fost făcute dintr-un fond de rezervă aflat la dispoziţia directorului general, subliniind că acest fond nu este "o cutie neagră" şi că patru oficiali au aprobat plăţile făcute. Cu privire la societatea mixtă Nissan-Mitsubishi B.V., Ghosn a spus că aceasta a fost înfiinţată în scopul realizării de sinergii între partenerii alianţei şi nu în scopul efectuării de plăţi, adăugând că acuzaţiile privind efectuarea unor plăţi incorecte sunt o "distorsionare a realităţii".
Citește și Cazul Carlos Ghosn. Cine i-a finanțat proprietățile imobiliare
Cu privire la acuzaţiile privind achiziţionarea unor proprietăţi de lux în Rio de Janeiro şi Beirut, care potrivit Nissan au fost plătite în mod incorect printr-o subsidiară, Ghosn a spus că aceste achiziţii au fost aprobate de departamentul juridic al Nissan. Ghosn a justificat achiziţionarea acestor case pe motiv că avea nevoie de un loc sigur unde să poată lucra atât în Brazilia cât şi în Liban. "Am făcut ceva incorect? Nu sunt avocat şi nu ştiu cum pot fi interpretate aceste fapte", a spus Ghosn.
Nu voi fugi
Chiar dacă Tribunalul din Tokyo a respins, în repetate rânduri, cererea de eliberare pe cauţiune depusă de Carlos Ghosn, considerând că acesta ar putea fi tentat să se sustragă justiţiei japoneze, Ghosn a insistat miercuri că nu există riscul să fugă sau să distrugă dovezi. "Nu voi fugi. Mă voi apăra. Toate dovezile sunt la Nissan iar Nissan interzice tuturor angajaţilor să vorbească cu mine", a declarat Ghosn..
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...