Carlsberg continuă să o ducă bine după ce a părăsit Rusia. Producătorul de bere danez a anunțat miercuri că a înregistrat pierderi de 40,77 miliarde de coroane (5,47 miliarde de euro) în 2023, după preluarea de către Kremlin a filialei sale din Rusia, după decizia sa de a părăsi această țară.
Carlsberg a inregistrat insa o crestere cu 5% a cifrei de afaceri la 73,585 miliarde de coroane, in conformitate cu asteptarile analistilor. Creșterea prețurilor la băuturi pe diferitele piețe ale grupului a compensat vânzările stabile. Pe parcursul întregului an, volumele vândute au rămas aproape neschimbate de la an la an (-0,5%), cu o creștere în Asia (+3,7%), dar cu o scădere în Europa de Vest (-2,3%) și în centrul și estul ( -4%).
Baltika, subsidiara rusă a grupului, asupra căreia Moscova a preluat controlul în această vară, continuă să-și încordeze conturile. În 2022, producătorul de bere a suferit o pierdere netă de 1,06 miliarde de coroane, împovărată de deprecierea legată de activitățile sale rusești. În noiembrie, Rusia a negat că a „furat” compania. Anterior, CEO-ul fabricii de bere daneză, Jacob Aarup-Andersen, a considerat „de netăgăduit faptul că rușii ne-au furat activitățile în Rusia”.
Grupul de la Copenhaga a anunțat, de asemenea, în toamnă, încheierea acordului de licență cu filiala sa din Rusia. „Până la 1 aprilie 2024 (...) Berăriile Baltika vor putea folosi stocurile și materialele existente”, se arată în raportul anual. „Continuăm să luăm toate măsurile posibile, inclusiv cele legale, pentru a proteja activele și operațiunile”, este asigurat el.
Citește și În Statele Unite au început negocieri privind prețul la medicamente
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.