"Cei aproximativ 109.000 de turişti români care şi-au petrecut minivacanţe de Paşte şi 1 Mai în staţiuni din ţară au cheltuit aproximativ 59,9 de milioane de lei (peste 12,5 milioane de euro). În toate zonele turistice din România s-au vândut aproximativ 109.000 de locuri, în timp ce în străinătate au plecat pentru minivacanţa de Paşte şi 1 Mai peste 11.650 de turişti. Spre deosebire de anul trecut, când Paştele şi 1 Mai au fost sărbătorite la distanţă de 3 săptămâni, fiind înregistrate încasări din servicii turistice de aproximativ 3,7 milioane de euro pe zi, anul acesta sărbătorile au fost succesive, iar încasările au depăşit 12,5 milioane de euro, mai mult cu aproximativ 12,7 % faţă de anul trecut. Această creştere a fost datorată perioadei prelungite de aproximativ o săptămână de zile libere şi tarifelor similare cu cele de anul trecut", se menţionează într-un comunicat al FPTR remis AGERPRES.
În topul preferinţelor românilor s-au aflat în aceste zile staţiunile rurale, cu 42.000 de locuri vândute, urmate de staţiunile de pe litoral cu 29.000 de locuri vândute, de cele montane, cu 20.000 de locuri vândute şi de cele balneare, cu 17.000 de locuri vândute.
Şi anul acesta, pensiunile din zona rurală au reuşit să atragă aproximativ 42.000 de turişti, acelaşi număr ca şi anul trecut.
Citește și:Câți români vor primi tichete de Paște. Beneficiile s-au mărit
"Această stagnare este datorată în primul rând de vremii nefavorabile din această perioadă. Zona Bran-Moeciu, Bucovina şi Maramureş au fost cele mai căutate destinaţii rurale, unde s-au înregistrat tarife între 100 şi 300 lei/pers/noapte", precizează reprezentanţii FPTR.
Cele mai căutate staţiuni montane au fost cele de pe Valea Prahovei şi Poiana Braşov, unde cazarea a costat între 100-500 lei/persoană/noapte. Majoritatea ofertelor la unităţile de cazare de 3 şi 4 stele au avut inclus micul dejun şi cina festivă de Paşte, pe lângă celelalte facilităţi: acces SPA, masă tradiţională şi programe artistice.
Pentru un sejur în staţiunile balneare cu piscine cu apă termală şi programe speciale de SPA, românii au cheltuit între 80-600 lei/persoană/noapte în funcţie de preferinţe şi de confort.
Destinaţia cea mai populară pentru aceasta minivacanţă a rămas litoralul românesc. Astfel, pe litoral au fost puse la dispoziţia turiştilor aproximativ 40.000 de locuri de cazare, din totalul de 121.222 de locuri clasificate de Ministerul Turismului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...