Cât de dăunător este haosul digital din companii

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Lipsa de rigurozitate digitala aduce mari riscuri pentru companii
Lipsa de rigurozitate digitala aduce mari riscuri pentru companii
Peste o treime (37%) dintre angajaţii unei companii au recunoscut că au accesat accidental informaţii confidenţiale despre colegii lor referitor la salarii sau bonusuri, relevă un studiu dat publicităţii joi de Kaspersky Lab. 

"Detaliile despre salarizare sunt doar un exemplu de date personale sensibile aflate astăzi pe serverele companiilor. Dacă ajung în public din cauza lipsei de securitate şi de restricţionare a accesului, acest lucru nu numai că poate să submineze spiritul de echipă, ci şi să ducă la consecinţe mai drastice, cum ar fi posibile atacuri cibernetice, amenzi din partea autorităţilor de reglementare pentru nerespectarea protecţiei datelor şi procese din partea angajaţilor afectaţi", sunt de părere experţii. 

Potrivit cercetării, mai puţin de jumătate (43%) dintre angajaţi verifică periodic şi modifică drepturile de acces pentru documentele partajate sau serviciile de colaborare pe care le folosesc. 

O persoană din trei nu știe cum își poate proteja datele private online. Soluții

Specialiştii consideră că, ori de câte ori cineva părăseşte compania sau trece într-un alt departament din cadrul aceleiaşi companii, este esenţial să le fie anulat imediat accesul, în caz contrar, se creează riscuri pentru organizaţie şi pentru angajaţi. "Aceasta face parte dintr-o problemă mai mare, denumită "dezordine digitală", ce reprezintă proliferarea necontrolată şi partajarea fişierelor de lucru şi a documentelor care sunt păstrate fără măsurile de precauţie necesare. Lipsa procedurilor şi a politicilor pentru a reglementa ordinea digitală ar putea duce la o disipare a responsabilităţii şi la o indiferenţă generală în rândul angajaţilor cu privire la fluxul de documente - în interiorul şi în afara companiei", se arată în raport. 

Conform datelor, doar 29% dintre angajaţi ştiu exact ce este stocat în fiecare document partajat sau în serviciile de colaborare pe care le accesează la serviciu. 

Kaspersky Lab este o companie globală din domeniul securităţii cibernetice, prezentă pe piaţă de peste 21 de ani. Compania protejează peste 400 de milioane de utilizatori individuali, precum şi 270.000 de companii client. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath

pixel