Conferința Autodesk University (AU) a avut loc luna trecută în Statele Unite, eveniment la care au luat parte peste 12.000 de profesioniști din industria AEC din întreaga lume. În cadrul evenimentului care s-a desfășurat în Las Vegas a fost organizat un târg expozițional cu aproape 200 de expozanți, care au prezentat trendurile momentului și tehnologii emergente.
Cătălin Podaru a explicat că din perspectiva sa ”unul dintre aspectele semnificative pe care le-am preluat este faptul că domeniul construcțiilor reprezintă viitorul. Construcțiile sunt profund dependente de soluțiile moderne și sustenabile, care se intersectează și se susțin reciproc, facilitând digitalizarea, automatizarea și promovând transparența pentru colaborări rapide și eficiente în crearea clădirilor cu consum energetic redus, într-un mod mai durabil”.
CEO-ul Leviatan Design a mai spus că: ”Practic, cineva care crede că există un viitor pentru domeniul construcțiilor fără a integra digitalizarea și aceste soluții moderne, fără automatizare și fără adoptarea tehnologiilor avansate, se îndreaptă într-o direcție greșită. Această idee a fost evidentă în conferința respectivă, indiferent de poziția ocupată în cadrul domeniului construcțiilor. Singura cale pentru a atinge performanța, calitatea și pentru a rămâne competitiv și relevant în acest domeniu este adoptarea acestor soluții moderne. Acestea, în mod evident, abordează problemele tot mai acute precum lipsa de forță de muncă, problemele din lanțul de aprovizionare și preocuparea crescândă pentru impactul asupra mediului, eficiența energetică și utilizarea optimă a spațiilor construite”.
Expertul a mai arătat că; ”În contextul construcțiilor, digitalizarea este crucială, mai ales acum, când România se află într-o poziție favorabilă, având acces la fonduri de reziliență, fonduri structurale pentru investiții și interesul în creștere al investitorilor pentru relocarea capacităților de producție în țară. Astfel, sectorul construcțiilor a fost unul dintre pilonii economiei în ultimii ani, generând plusvaloare și contribuind semnificativ la buget, atrăgând și mulți profesioniști străini”.
Podaru a mai explicat că: ”Deoarece avem o dinamică economică foarte activă, aceste probleme internaționale legate de resursele umane și lanțul de aprovizionare pot fi anticipate și soluționate prin digitalizare și automatizare. Fundamentul dezvoltării multor sectoare din industria românească sau chiar din societate începe prin construcții, fie că vorbim de drumuri, infrastructură sau orice alt tip de spațiu construit, fie pentru producție, afaceri, instituții educaționale etc. Este esențial să continuăm să îmbunătățim performanța și să dinamizăm acest sector, altfel există riscul de a pierde atât fondurile disponibile, cât și valoarea adăugată rezultată din aceste investiții”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...