Centrul pentru combaterea urii digitale (Center for Countering Digital Hate - CCDH) a folosit inteligența artificială pentru a analiza 12.058 de videoclipuri din ultimii șase ani de pe 96 de canale YouTube, arată Reuters.
Canalele au promovat conținuturi care subminează informațiile științifice privind schimbările climatice, potrivit căruia comportamentul uman contribuie la schimbările pe termen lung ale temperaturii și ale modelelor meteorologice, se arată în raport.
CCDH, o organizație nonprofit care monitorizează discursul de ură online, a declarat că analiza sa a constatat că influencerii care produc aceste materiale au renunțat la afirmațiile false potrivit cărora încălzirea globală nu există sau că nu este cauzată de gazele cu efect de seră produse de arderea combustibililor fosili. Videoclipurile care susțin astfel de afirmații au interdicție explicită de a genera venituri din publicitate pe YouTube, potrivit politicii Google.
În schimb, raportul a constatat că, anul trecut, 70% dintre aceste videoclipuri de pe canalele analizate s-a concentrat pe atacarea soluțiilor climatice ca fiind nefuncționale, pe prezentarea încălzirii globale ca fiind inofensivă sau benefică, sau pe prezentarea științei climatice și a mișcării de mediu ca fiind de neîncredere.
"S-a deschis un nou front în această bătălie", a declarat Imran Ahmed, directorul executiv al CCDH, în cadrul unei convorbiri cu reporterii. "Oamenii pe care i-am analizat, au trecut de la a spune că schimbările climatice nu se întâmplă la a spune acum: ”schimbările climatice se întâmplă, dar nu există nicio speranță. Nu există soluții'".
YouTube câștigă până la 13,4 milioane de dolari pe an din reclamele de pe canalele analizate în raport, a precizat CCDH. Grupul a precizat că modelul de inteligență artificială a fost creat pentru a putea distinge între scepticismul rezonabil și informațiile false.
Într-o declarație, YouTube nu a comentat în mod direct raportul, dar și-a apărat politicile.
"Este permisă dezbaterea sau discuțiile pe teme legate de schimbările climatice, inclusiv în jurul politicilor publice sau a cercetării", a declarat un purtător de cuvânt al YouTube. "Cu toate acestea, atunci când conținutul trece linia spre negarea schimbărilor climatice, nu mai afișăm reclame pe acele videoclipuri".
CCDH a cerut YouTube să își actualizeze politica privind conținutul de negare a schimbărilor climatice și a declarat că analiza ar putea ajuta organizația să combată afirmațiile false despre încălzirea globală la scară mai largă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...