CCIR: Mediul de afaceri din România invitat să investească în Cipru 

Autor: Crişan Andreescu
Data publicării:
Ovidiu Silaghi: principala direcție a cooperării economice bilaterale ar trebui să fie creșterea schimbului de servicii și de know-how în materie de noi tehnologii, cercetare, inovare și digitalizare
Ovidiu Silaghi: principala direcție a cooperării economice bilaterale ar trebui să fie creșterea schimbului de servicii și de know-how în materie de noi tehnologii, cercetare, inovare și digitalizare
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Ciprului și Ministerul Energiei, Comerțului și Industriei al Republicii Cipru a organizat miercuri, 14 septembrie, Forumul România – Cipru: valorificarea oportunităților de afaceri.

Evenimentul s-a desfășurat în marja vizitei oficiale în România a dlui. Kyriacos Kokkinos, ministrul adjunct al cercetării, inovării și digitalizării din Republica Cipru și a dlui. Marios Klitou, Președintele Cyprus-Romanian Business Association.

Forumul a avut ca temă centrală consolidarea relațiilor de afaceri dintre cele două state, cu accent pe domeniile IT&C, juridic, consultanță și audit. Peste 60 de companii din România și Cipru au participat la sesiunea B2B, organizată în cadrul Forumului de afaceri, cu scopul de a identifica cele mai bune oportunități de business.

Secretarul General al CCIR, Ovidiu Silaghi, a transmis mesajul Președintelui Camerei Naționale, Mihai Daraban: „Evenimentul de astăzi reprezintă o mare oportunitate de a relua dialogul dintre companiile românești și companiile cipriote pentru consolidarea relațiilor noastre economice bilaterale. Trebuie ținut cont de existența unui potențial încă neexploatat în sectorul IT&C, precum și în cel al serviciilor.

Conform datelor noastre, comerțul bilateral total de servicii se ridică la 236 milioane euro, la sfârșitul anului 2020, în timp ce comerțul total cu mărfuri este de aproximativ 186 milioane euro, la finele anului 2021. Aceste cifre evidențiază importanța comerțului cu servicii între România și Cipru, motiv pentru care sunt convins că principala direcție a cooperării economice bilaterale ar trebui să fie creșterea schimbului de servicii și de know-how în materie de noi tehnologii, cercetare, inovare și digitalizare”.

„Republica Cipru s-a transformat într-un hub tehnologic, asigurând legătura între Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. O întreagă insulă a devenit un centru de afaceri puternic, un adevărat jucător regional, care răspunde nevoilor oamenilor de afaceri și profesioniștilor din domeniu. Cipru este un model de dezvoltare durabilă bazat pe know-how, inovație și progres tehnologic.

Nu ne limităm însă numai la proiectele din domeniul IT, investitorii străini putând găsi oportunități de afaceri și în alte domenii, precum: educație, energie regenerabilă, sănătate, turism sau imobiliare. Invit oamenii de afaceri ciprioți și români, prezenți la evenimentul organizat de CCIR, să profite de sesiunea B2B pentru a stabili noi legături comerciale”, a declarat ministrul adjunct al cercetării, inovării și digitalizării din Republica Cipru, Kyriacos Kokkinos.


Peste 6.000 de companii cipriote în România

Potrivit datelor ONRC, valoarea totală al schimburilor comerciale România-Cipru, era de aproape 185,99 de milioane de euro, la sfârșitul anului 2021. La nivelul lunii aprilie 2022, în România activau un număr de 6396 de companii cipriote, cu o valoare totală a capitalului social subscris de peste 4,81 miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani
Friedrich Merz / FOTO: Wikipedia

Germania: Conservatorii în frunte. AfD, scor istoric

Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...

Muncitori montează panouri solare pe acoperișul unei case / Freepik
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Germania / FOTO: Unsplash
Meta
Consultând evoluția bursei / FOTO: Freepik
Santorini / FOTO: Freepik

La Santorini pământul s-a mai calmat. Ce spun specialiștii

Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică

Dispreț total
comertul online - FOTO: Freepik@narawit_sukkasemsakorn
Volodimir Zelenski Ursula von der Leyen / Foto: president.gov.ua

Cum vor europenii să-l ajute pe Zelenski în fața lui Trump

Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...

Volodimir Zelenski / Foto: Președinția Ucrainei
BMW electric
munca la gri - FOTO: Freepik@creativeart
Javier Milei
starlink - FOTO: Freepik@alicephoto

Țara care plătește abonamentul Starlink pentru Ucraina

Care este țara europeană care plătește abonamentul...

Bună dimineața! O zi liniștită! / FOTO: Unsplash

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...

Este o veste bună pentru cele doua banci
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
Warren Buffett supranumit și Oracolul din Omaha
Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Bani / Foto: Freepik
Taxe
reciclarea textilelor - FOTO: Freepik
Criptomonede / FOTO: Unsplash
Avion de luptă Rafale / FOTO: https://www.facebook.com/thalesgroup
Donald Trump / FOTO: Wikipedia

Air Force One: Donald Trump "nu este mulțumit" de Boeing

Termenele de livrare care ar putea determina...

Elon Musk

Trei scenarii pentru Elon Musk: Un exercițiu de imaginație

Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...


pixel